Møt Dan Eggen :på nettet

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Dan Eggen kom med i EM-troppen på overtid. Tirsdag spiller han trolig mot Spania - sitt andre hjemland. Klokka 10.00 på søndag møter du Dan :på nettet.

Den lange midtstopperen liker ikke å bli kalt mesterskapsspiller, men da Semb tok ut Alaves-proffen hadde han ikke spilt en landskamp siden høsten etter VM i 1998.

Mot Italia forrige helg overbeviste han skeptikerne i en time før han gikk ut med et ti stingskutt. Nå er Henning Berg fortsatt skadd.

- Jeg har vært aktuell hele tida. Jeg liker ikke å snakke om at jeg er aktuell nå, bare fordi Henning er skadd, sier Dan til Dagbladet.no.

Dan er Oslos eneste representant i EM-troppen. Men han har aldri spilt i Tippeligaen. Krølltoppen reiste rett fra 4. divisjonsspill i Ready til studier i København. Der ble han oppdaget av Brøndby, som solgte Eggen til Spania for to år siden.

Dan skiftet fra Celta Vigo til Alaves ifjor. Først på tampen av sesongen kom suksessen. 30-åringen fikk spilte mesteparten av kampene på tampen av sesongen i en av verdens beste ligaer.

Hva vet du om Dan Eggen? Visste du at han gjerne hører på satanrock, har spansk kjæreste og egentlig skulle være heltidsstudent i Danmark?

Nå har du sjansen. Send inn dine egne spørsmål nå!