Mot dramatisk hoppukeavslutning

Det brygger opp til litt av et bikkjeslagsmål i siste renn i den tysk-østerrikske hoppuken i morgen. Noriaki Kasai leder med bare 0,4 poeng på Janne Ahonen. Men Martin Schmitt lurer også i bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schmitt hoppet hele 133,5 meter i Paul Ausserleitnerbakken i Bischofshofen i dagens prøveomgang. For tyskeren, som vant de to første rennene i hoppuken, var det nok. Han sto over kvalifiseringen, hvor østerrikeren Andreas Widhölzl var lengst. Sammenlagt ligger Schmitt 12,3 poeng bak Kasai.

Med 131,5 meter satte Widhölzl også ny bakkerekord. Den gamle på 130,5 meter tilhørte Espen Bredesen, som denne gang har sett hoppuken på tv.

De norske hopperne viste også denne gang bra hopping under kvalifiseringen. Både Kristian Brenden (115,5) og Morten Ågheim (119,5) var blant de bedre.

Tommy Ingebrigtsen, Christian Meyer og Lasse Ottesen får også hoppe avslutningsrennet, mens Wilhelm Brenna og Olav Magne Dønnem må se rennet fra tribunen. De ble slått ut under kvalifiseringen, Brenna med bare en meter. Dønnem landet på kulen, og han har ikke fått hoppe noe renn i hoppuuken. Roar Ljøkelsøy er reist hjem etter armbruddet han pådro seg i går.

Dønnem og Brenna reiser også hjem etter hoppuken. De blir neppe med til neste helgs verdenscup i Engelberg.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer