Mot drømmekamp for Brækhus

Cecilia Brækhus møter etter alle solemerker den irske storstjerne Katie Taylor i løpet av 2020, men først må hun gå en kamp mot en annen motstander.

STORKAMP: Cecilia Brækhus får trolig drømmekampen i løpet av året.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STORKAMP: Cecilia Brækhus får trolig drømmekampen i løpet av året. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU/OSLO (Dagbladet): Cecilia Brækhus (38) møtte mandag norsk presse på Norwegian Fashion Center på Fornebu.

Der annonserte Norges boksedronning at hun i løpet av året trolig får til storkampen mot irske Katie Taylor.

Kampen har vært i kortene en stund, etter at Brækhus skrev en avtale med Matchroom Boxing og Eddie Hearn, som er kjent for å arrangere noen av de største boksekampene i verden.

- Vi ønsker en storkamp mot Katie Taylor, men vi er enig om at før sommeren blir det en oppkjøringskamp. Både jeg og Taylor trenger det, og så blir det å bygge opp mot denne megakampen over sommeren, sier Brækhus om den kommende kampen.

Samtidig ymtet hun at kampen kan bli hennes siste som profesjonell bokser.

- Det tror jeg kan bli en verdig avslutning på en karriere. Hvis det blir avslutningen da, vi får se, sa hun videre.

Kampen som trolig gås en gang til høsten, kommer etter alle solemerker til å holdes i USA. Brækhus har tidligere bokset i Los Angeles, mens Taylor blant annet har gått for store publikum i Madison Square Garden i New York.

Sterk motstander

Taylor, som er umåtelig populær på hjemmebane i Irland, og som tok OL-gull i Rio de Janeiro i 2016, har som Brækhus en prikkfri CV å vise til.

Hun sikret seg de fire store VM-titlene i lettvekt i juni – to vektklasser under Brækhus. 33-åringen ble proff i 2016, og har gått seks av sine 14 proffkamper i USA. Hun er ubeseiret og står med seks knockoutseire til nå.

- Kampen mot Katie Taylor blir den største i kvinneboksing noensinne. Det er en kamp som kommer til å bli vist verden over, i statene og i Europa. Det blir en global megakamp, sier Brækhus.

HERJER: Som Brækhus holder Taylor samtlige belter i sin vektklasse. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
HERJER: Som Brækhus holder Taylor samtlige belter i sin vektklasse. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix Vis mer

Annen kamp først

Først blir det en mindre kamp for Brækhus før sommeren, hvor hun setter sine fire mesterskapstitler på spill. Hvem motstanderen blir og hvor kampen skal gås er foreløpig ikke spikret.

- Akkurat nå jobber vi med de siste detaljene både når det kommer til motstander og arenaer, forsikrer boksedronningen.

STERKE MINNER: Bildet av en ti år yngre Cecilia Brækhus vekker sterke minner hos den norske bokseren. Da begynte karrieren til Brækhus for alvor, med kontrakt i tyske Sauerland management. Det har vært ti beinharde år, forteller Brækhus dagen etter at hun nok en gang forsvarte de fem VM-titlene sine mot svenske Mikaela Lauren. SYNC: CECILIA BRÆKHUS. Redigerer: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Brækhus tangerte en av boksehistoriens største legender da hun forsvarte VM-titlene sine for 25. gang etter seieren over Victoria Noelia Bustos natt til 1. desember.

Hun tok igjen avdøde Joe Louis, som holdt verdensmestertittelen i tungvekt i tolv år fra 1937 til 1949. Han forsvarte tungvektstittelen 25 ganger og Brækhus tangerte denne rekorden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer