Mot full borgerkrig i formel 1

FIA truer utbryterne med rettslige skritt.

MEKTIG UPOPULÆR: FIA-president Max Mosley blir beskyldt for å overkjøre formel 1-lagene i maktkampen som pågår i kulissene av sirkuset.Foto: SCANPIX/EPA/FRANK MAY
MEKTIG UPOPULÆR: FIA-president Max Mosley blir beskyldt for å overkjøre formel 1-lagene i maktkampen som pågår i kulissene av sirkuset.Foto: SCANPIX/EPA/FRANK MAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) går til sak mot Ferrari og de sju andre lagene som truer med å bryte ut av VM-serien i formel 1.Verdensmesterskapet for formel 1-biler gikk for første gang i 1950, og nå opplever sporten sin største krise siden den gang.Bakgrunnen for den bitre striden som har oppstått er at Ferrari, det nye Brawn-laget som leder lagkampen i VM, og seks andre lag ikke klarte å bli enige om det budsjettaket FIA krever for neste sesong.

Nå har de åtte lagene gått ut og sagt de vil starte sin egen VM-serie, noe FIA-ledelsen kaller et «grovt brudd på loven».

FIA-advokatene har nå undersøkt grunnlaget for Ferrari og de andre lagene til å lage sin egen VM-serie, og de mener det ikke er lovmessig grunnlag for det.

Derfor heter det i en presseuttalelse fra FIA-ledelsen at organisasjonen er innstilt på umiddelbart å ta rettslige skritt mot de åtte lagene som kaller paraplyorganisasjonen sin FOTA. UsikkerVed siden av Ferrari og Brawn er det McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Red Bull Racing og Toro Rosso som har brutt ut og vil starte for seg selv. Det er med andre ord snakk om de største og mektigste lagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer