Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien i håndball

Mot gullthriller: Ett poeng skiller Larvik og Vipers

De som spådde en flopp-sesong for Larvik må spise ordene sine. Men ett poeng bak jager Vipers.

HERJET: Linn Jørum Sulland herjet for Vipers mot Fredrikstad onsdag. Gullkampen blir bare mer og mer spennende.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HERJET: Linn Jørum Sulland herjet for Vipers mot Fredrikstad onsdag. Gullkampen blir bare mer og mer spennende. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble spådd et tronskife i norsk håndball denne sesongen, da Larvik har mistet mange stjernespillere. Vipers har nemlig skaffet seg en meget solid stall.

Med to runder igjen (Vipers har en kamp mindre spilt) er det helt jevnt mellom Larvik, Vipers og Storhamar. Larvik (35 poeng) leder med ett poeng på Vipers (34) - enda to poeng bak der igjen følger Storhamar, ifølge Norges Håndballforbunds tabell.

Det blir en gullthriller vi ikke har sett maken til på mange år i eliteserien i håndball. Neste uke møtes for øvrig Vipers og Larvik i nest siste runde.

Larvik har vunnet serien 13 år på rad.

Solide

Vipers, som har landslagsstjerner som Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen og Kari Brattset i troppen, klarte ikke å skaffe seg noen stor luke på nyopprykkede Fredrikstad i løpet av første omgang i plankebyen.

Fredrikstad fulgte tett, og bare to mål skilte til pause. Spesielt hadde Nora Thulin utmerket seg i første omgang, der hun scoret tre mål fra kanten. Katrine Lunde sto også godt i Vipers-målet.

Men i andre omgang festet de grepet om seieren, og dro ifra. Til slutt vant Kristiansand-klubben med åtte mål. Malin Aune og Linn Jørum Sulland ble toppscorere med sju mål.

Larvik hadde små problemer med å senke Oppsal, mens Storhamar fikk en større karamell å bryne seg på i Gjerpen. Der sto det 15-15 til pause, og lagene fulgte hverandre tett gjennom oppgjøret. Men Storhamar seilet etterhvert inn til en komfortabel seier.

Spennende

- Det blir veldig spennende. Jeg forventer at vi kommer til å avslutte bra. Vi vil gjerne vinne gullet, men det er det mange andre som vil også, sa Vipers-spiller Malin Aune til Dagbladet etter landskampen mot Kroatia før påske.

Høyrevingen tror det er bra for norsk håndball at det er så jevnt og tett i toppen.

Også Heidi Løke tror det er fint for norsk håndball med hardere konkurranse og flere lag som er med og kjemper i toppen.

- Det er morsomt med spenning rundt hvem som blir seriemestere. Jeg håper det skaper større interesse, også for kommende sesong. Det er vanskelig å si hvem som vinner til slutt. Det blir vanskelig for oss i Storhamar. Jeg tror kanskje Vipers vinner, sier Løke.

Gjenstående kamper:
Larvik: Vipers (b), Storhamar (h).
Vipers: Larvik (h), Gjerpen (h), Sola (b).
​Storhamar: ​Fredrikstad (h), Larvik (b).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!