Mot jentehopp i 2008

Gode sjanser for Anette Sagen.

Mye tyder på at jentehopp kommer på VM-programmet allerede i Japan i 2007.

- Hvis det er tilfelle, er det utrolig gledelig, sier landslagstrener Kjell Ivar Magnussen.

De kvinnelige hoppernes inntog i VM-sammenheng har lenge vært et tema i skikretser. Under helgens FIS-møte i Amsterdam kom det nye positive signaler fra ledelsen i Det internasjonale skiforbundet.

På møtet ble det besluttet at jentene får delta i junior-VM allerede neste år. Samtidig øker også sjansene for at det blir kvinnelige innslag i hoppbakken i seniorenes VM i Sapporo året deretter.

- Det er gode muligheter for at kvinnene får delta i VM i 2007, og de er helt sikkert med i Liberec i 2009, sa den amerikanske FIS-representanten Joe Lamb i et intervju med det britiske nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetene tas i mot med åpne armer i den norske hoppleiren.

- Jeg har ikke hørt om dette, men det hadde vært veldig moro om jentene fikk sjansen allerede i Japan, sier landslagstrener Kjell Ivar Magnussen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Hvis FIS nå har sagt ja til å ha med jenter i 2007, blir det vel opp til arrangørene i Japan å ta den endelige beslutningen, tilføyer han.

FLYR HØYT: Anette Sagen og de andre hoppjentene nærmer seg start i VM om to år. Scanpix
FLYR HØYT: Anette Sagen og de andre hoppjentene nærmer seg start i VM om to år. Scanpix Vis mer

Landslagstreneren vil ikke ta noe på forskudd.

- Vi er fortsatt litt skeptiske av natur, sier han.

- Japan har jobbet bra på jentesida, og vi har fått positive signaler fra treneren. De har i tillegg flere jenter som hevder seg i toppen. Det burde telle positivt, sier Magnussen.

(ANB)