Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot marerittmåned for Manchester United

Ole Gunnar Solskjærs menn får det knalltøft i januar, etter en hard måned med lite hvile.

LITE HVILE: Ole Gunnar Solskjær utenfor hotellet Lowry, hvor spillerne samles før kamp. Det blir mange turer dit de neste ukene. Foto: NTB Scanpix
LITE HVILE: Ole Gunnar Solskjær utenfor hotellet Lowry, hvor spillerne samles før kamp. Det blir mange turer dit de neste ukene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Manchester City 21.00 tirsdag.

Manchester United får det veldig hektisk de neste ukene. Ikke nok med at de røde skal spille to kamper i Ligacupen mot byrival Manchester City, men om det blir avansement i FA-cupen blir det åtte kamper på 25 dager for de røde djevlene.

Det starter med semifinale i ligacupen mot City på Old Trafford i kveld, etterfulgt av seriekamp mot Norwich lørdag. Deretter skal det spilles omkamp mot Wolverhampton i FA-cupen, der vinneren møter vinneren av Watford og Tranmere i neste runde.

Neste søndag skal United forsøke å stoppe ligaleder Liverpool på Anfield, før de tar imot Burnley i ligaen tirsdagen etterpå. Den påfølgende helga er det FA-cup, før returkamp i ligacupen onsdag 29. januar.

Manchester United ligger på femteplass i ligaen med fem poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Ole Gunnar Solskjærs menn kan lukte finalen i Ligacupen - og et mulig trofé for Solskjær - selv om motstanderen er mer enn tøff over to kamper.

«Make or break», skriver tabloidavisa Daily Mail om Uniteds tøffe program og det faktum at de kjemper på alle fronter.

- Vanskelig

Solskjær har selv uttalt at laget er inne i en vanskelig periode. Det gjør det ekstra tungt at de må klare seg uten spillere som Paul Pogba og Scott McTominay i flere uker.

I tillegg har flere spillere, som Anthony Martial, vært ute med sykdom, mens Harry Maguire har slitt med en smell og spillere som Eric Bailly, Axel Tuanzebe og Marcos Rojo ikke er tilgjengelige.

- Vi kommer til å gi dem så mye tid vi kan. Noen av dem er ikke klare, sier Solskjær på dagens pressekonferanse.

Solskjær sier samtidig at det er vanskelig å hente inn nye spillere i januar, selv om han ønsker en eller to nyervervelser.

- Det er vanskelig. I desember hadde vi ni kamper og det kan bli ni i januar og vi er der vi er. Vi hadde mange skader, men spillere er på vei tilbake. Vi vet at med skadene vi har hatt så har vi vært litt lette, men når du får en sjanse og du tar vare på den så beholder du plassen, sier Solskjær til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

- Må akseptere det

Å spille omkamp mot Wolves i FA-cupen er ikke optimalt når kampene kommer som perler på en snor, men Solskjær vil naturlig nok heller møte dem på nytt enn å ryke ut av turneringen.

- Det handler ikke bare om at topplagene har for mange kamper. Det handler om trekningen og romanse. Vi spilte ni kamper i løpet av 29 eller 30 dager i desember, så vi kan like gjerne fortsette. Det er slik programmet er og vi må akseptere det. Jeg er full av lovord om spillerne og hvordan de takler det, uttalte Solskjær.

For det er ikke bare det at United har et tøft program foran seg, de har også lagt bak seg flere uker med lite hvile. De røde har spilt hele elleve kamper siden 1. desember. Det tallet kan øke til 19 kamper i løpet av snaut to måneder.

Det er også vanskelig å hvile spillere innimellom, når hver eneste kamp er så viktig for tiden, både i liga og cup.