Ole Gunnar Solskjær

Mot ny rekord: - Enorm prestasjon

Forrige sesong klarte Ole Gunnar Solskjær (48) noe bare tre andre managere har oppnådd på 113 år. På søndag kan han bli historisk.

IMPONERENDE: Ole Gunnar Solskjær har hatt mye å juble for på bortebane i Premier League. Foto: Jon Super/AP
IMPONERENDE: Ole Gunnar Solskjær har hatt mye å juble for på bortebane i Premier League. Foto: Jon Super/AP Vis mer
Publisert

Det er blitt en vanesak at Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ikke taper på fremmed gress i Premier League.

Bare to klubber har tidligere gått en hel sesong ubeseiret på fremmed gress i den engelske toppdivisjonens 133 år gamle historie. Det var før Solskjærs United 2020/2021 sesong.

For å finne sist gang Manchester United tapte på bortebane i Premier League må vi tilbake til januar 2020. Da sto Jürgen Klopps Liverpool på motsatt banehalvdel.

Siden nederlaget på Anfield har det blitt 27 kamper uten nederlag i Premier League.

- Det er en enorm prestasjon fra Solskjær og spillerne. En av grunnene til at vi har troa på Solskjærs prosjekt og føler at det er på riktig vei. De har vist at de aldri gir opp, og alltid kommer tilbake. Det er noe «Fergisk» over det, sier Dag Langerød, redaktør for United.no, til Dagbladet.

Ole Gunnar Solskjær forteller til Dagbladet at klubben aldri vurderte å gi opp Jadon Sancho. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Endrer forutsetningene

Til søndag venter Wolves på Molineux Stadium, og på samme arena ble forrige sesongs rekord sikret.

- Vi bør vinne mot Wolves, men jeg tror ikke United går enda sesong ubeseiret på bortebane. Man ser forskjellen med publikum tilbake på tribunen, og det endrer forutsetningene, forteller Langerød.

«The Foxes» har startet sesongen med to strake nederlag, mens United står med en seier og en uavgjort.

- Ingen har klart 28 bortekamper i ligahistorien uten tap. Det sier det meste om prestasjonen og hvor stort det er. Det vil være vanvittig prestasjon.

Grunnet covid-19, ble kampene i Premier League blitt spilt uten fans på tribunene forrige sesong.

- Det er jo en ingrediens, men det har vært like forutsetninger for alle lagene. Normalt får hjemmelagene energi fra tribunen, så det har ikke vært noen ulempe, sier Langerød.

Ole Gunnar Solskjær forteller til Dagbladet om hvilke vurderinger han gjorde i forkant av straffesparkkonkurransen i Europa League-finalen mot Villareal. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

«Bruno-effekten»

Bruno Fernandes ble hentet til Manchester januar 2020, og portugiseren har aldri vært med på et bortetap i Premier League.

- Etter Bruno Fernandes kom inn har ting sett mye bedre ut, og han vet heller ikke hvordan det er å tape på fremmed gress i Premier League. Det er ganske utrolig, mener Langerød.

Han ble hentet fra Sporting Lisboa. På 82 kamper i den røde trøya har det blitt imponerende 68 målpoeng. Fernandes startet denne sesongen med hattrick mot rivalen Leeds United.

Langerød fokuserer ikke for mye på den mulige rekorden.

- Det er fryktelig stort selvfølgelig, men hvis vi hadde slått Southampton sist hadde det vært mye bedre. Hvis laget bare spiller uavgjort mot Wolves til helga, men tar rekorden kommer jeg til å være gretten, sier han og fortsetter:

- I utgangspunktet handler det om å posisjonere seg i ligaen. Rekorder er fint det, men det sier mest om utviklingen til Manchester United. Klubben er på et mye bedre sted etter Solskjær tok over.

Manchester United og Wolverhampton Wanderers avslutter runde tre i Premier League 17:30 på søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer