Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot OL-formen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Norge- Romania 28- 22. Norge kjørte over Romania i den første av tre treningskamper lagene imellom på Sørlandet. Spillerne var åpenbart tente og satser for å være med når OL-laget tas ut 7. august.

Men aller mest gledelig i går: At Susann Goksør Bjerkrheims kneskade ser ut til å ha sluppet taket.

- Det var deilig å kunne bevege seg fritt. Det har jeg ikke kunnet på lenge, sier Susann.

Susann fikk mye spilletid i en kamp der både landslagssjef Marit Breivik og hennes rumenske kollega Bogdan Mocovei brukte til å teste mange spillere. Kaptein Goksør Bjerkrheims kne skulle testes i skikkelig kamp etter at hun har vært smertefri i treningsperioden.

- Innsatsen i dag kommer av at mange har lyst til å vise seg fram. Det kommer jo et uttak den 7. august, smiler landslagskapteinen.

Hardt kjør

Rumenerne kjørte de norske verdensmestrene hardt - dette var lagenes første møte etter VM, der Romania ble nummer fire. Rumenerne ble imidlertid svekket av at de mistet sin beste spiller, Carmen Amarisi, midtveis i første omgang.

Marit Breivik er misfornøyd med at laget slapp igjennom for mange kontringer, men synes det var svært gledelig at jentene tar med spillopplegg de har trent på inn i kamp. Breivik var også fornøyd med flere av enkeltspillerne:

- Kjersti Grini var sterk i forsvar. Mia Hundvin var god mot slutten, og Elisabeth Hilmo gjorde en god kamp.

Cecilie er optimist

- Det viktigste nå er å forme laget som skal spille i OL.

Heidi Tjugum fikk et lite overtramp, og gikk ut, men skaden virket ikke alvorlig. På tribunen var Cecilie Leganger aktiv tilskuer.

- Jeg er veldig optimist, og tror jeg blir klar til OL, sier Leganger.

  • Kjersti Grini og Elisabeth Hilmo med fem mål hver var Norges toppcorere.

Hilmo ble kåret til Norges beste spiller av en lokal jury.

De to lagene spiller ny landskamp i dag i Otrahallen på Evje og i Kristiansand på tirsdag.

FRISK: Kaptein Susann Goksør Bjerkrheim blir tett markert av rumenske Victorina Bora. I går kjente Susann ingenting til kneskaden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media