Mot OL-plass for finaleklare Tufte og Borch

Klar for finale i Sveits.

Kjetil Borch og Olaf Tufte var overlegne i sitt heat i søndagens OL-kvalifisering i roing og er klar for tirsdagens finale i Sveits.

I dobbeltsculleren noterte de 6.12,45 og var eneste båt fra heat 1 som gikk direkte til finalen. Bak den norske båten fulgte Tsjekkia, Ukraina, Spania og Russland som alle må igjennom oppsamlingsheat mandag for å nå finalen. Michal Plocek og Matyas Klang var nærmest den norske båten med tiden 6.20,81.

I heat 2 vant Marko Marjanovic og Andrija Sljukic fra Serbia og tok seg direkte til finalen med tiden 6.13,13. Argentina på 2.-plass fikk tiden 6.17,10, men må i likhet med Polen, USA og Kina gjennom oppsamlingsheat før en eventuell finale.

De to beste båtene i tirsdagens finale kvalifiserer seg til OL i Rio de Janeiro. Før finalen er Norge og Serbia favoritter til å klare det ut fra søndagens heattider.

Tyngre For de tre øvrige norske båtene virker en OL-plass langt fjernere.

Dobbeltfireren (Nils Jacob Hoff, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig) endte som nummer tre og sist i sitt heat. Totalt sju båter var med, og den norske båten hadde dårligst tid av dem alle med 5.56,26. Uansett får den norske kvartetten en ny sjanse i oppsamlingsheatet mandag. De fire beste båtene derfra går til finalen tirsdag, og i finalen går de tre beste til Rio.

Det er bare sju båter med i OL-kvalifiseringen i dobbeltfirer, så den norske båten trenger bare å legge én konkurrent bak seg for å ta seg til finale.

Semifinale Marianne Madsen ror semifinale i singlesculler mandag. Hun ble nummer to i sitt oppsamlingsheat etter fjerde- og sisteplass i kvalifiseringsheatet.

Madsens tid i heat 2 ble 7.45,60. Den siste direkte semifinaleplassen gikk på 7.42,23. I oppsamlingsheatet holdt 7.56,50 greit til avansement for Madsen. De tre beste i tirsdagens finale får OL-plass.

For Anna Een Sture og Hanna Gailis Inntjore blir det oppsamlingsheat mandag i toer uten styrmann. De endte på 5.-plass i sitt heat i kvalifiseringen. Sture/Inntjore oppnådde tiden 7.29,14. Spanjolene Anna Boada Peiro og Aina Cid gikk rett til finale med 7.12.45. Det skal mye til for at den norske duoen tar seg til finalen. De fire beste i finalen får OL-billett.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.