Mot OL-plass for finaleklare Tufte og Borch

Klar for finale i Sveits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Borch og Olaf Tufte var overlegne i sitt heat i søndagens OL-kvalifisering i roing og er klar for tirsdagens finale i Sveits.

I dobbeltsculleren noterte de 6.12,45 og var eneste båt fra heat 1 som gikk direkte til finalen. Bak den norske båten fulgte Tsjekkia, Ukraina, Spania og Russland som alle må igjennom oppsamlingsheat mandag for å nå finalen. Michal Plocek og Matyas Klang var nærmest den norske båten med tiden 6.20,81.

I heat 2 vant Marko Marjanovic og Andrija Sljukic fra Serbia og tok seg direkte til finalen med tiden 6.13,13. Argentina på 2.-plass fikk tiden 6.17,10, men må i likhet med Polen, USA og Kina gjennom oppsamlingsheat før en eventuell finale.

De to beste båtene i tirsdagens finale kvalifiserer seg til OL i Rio de Janeiro. Før finalen er Norge og Serbia favoritter til å klare det ut fra søndagens heattider.

Tyngre For de tre øvrige norske båtene virker en OL-plass langt fjernere.

Dobbeltfireren (Nils Jacob Hoff, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig) endte som nummer tre og sist i sitt heat. Totalt sju båter var med, og den norske båten hadde dårligst tid av dem alle med 5.56,26. Uansett får den norske kvartetten en ny sjanse i oppsamlingsheatet mandag. De fire beste båtene derfra går til finalen tirsdag, og i finalen går de tre beste til Rio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer