VIKTIG SEIER: Mjøndalen tok tre viktige poeng i opprykkskampen tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIKTIG SEIER: Mjøndalen tok tre viktige poeng i opprykkskampen tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Mjøndalen - Aalesund 2-0

Mot opprykksdrama etter Mjøndalen-seier

To sene scoringer ga Mjøndalen 2-0 over Aalesund i tirsdagens toppkamp i 1. divisjon og løftet bruntrøyene til opprykksplass. Nå er tre lag nesten likt.

Aalesund (24 plussmål) har fått besøk av Mjøndalen (21) og Viking (20) på 49 poeng med seks serierunder igjen å spille før to lag rykker opp og det tredje havner i kvalifisering.

Tonny Brochmann scoret ledermålet i det 81. minutt, og Quint Jansen doblet ledelsen på en keeperretur etter et langt kast fire minutter senere.

Aalesund ropte på offside da Brochmann plutselig fikk ballen i feltet etter flipperspill på 16-meterstreken, men det var en AaFK-spiller som hadde sendt et klareringsforsøk i en lagkamerat. Ballen kom fra motspiller, og dansken kunne trygt vende og plassere ballen i krysset.

Christian Gauseth vant i det 85. minutt i lufta på et langt kast. Brochmann fikk avsluttet, men Andreas Lie svarte med en kjemperedning. På returen var han sjanseløs da motspillerne sto i kø.

Sløste

Aalesund ville med seier ha skaffet seg en luke på seks poeng til bruntrøyene på kvalifiseringsplass. Lars Bohinens lag hadde flest store sjanser før de dramatiske sluttminuttene, men greide ikke å utnytte dem.

Det var Mjøndalen som først kom til en stor mulighet. I det 27. minutt fintet Mathias Fredriksen seg vei mot dødlinja på venstresiden og la inn. Ved lengste stolpe traff Olivier Occean godt på volley. Ballen føk forbi keeper Lie, men på streken dukket Aron Elis Thrándarson opp og nikket unna.

Bare to minutter senere viste Thrandarson seg fram i motsatt ende av banen da han vakkert spilte landsmann Holmbert Aron Fridjonsson gjennom. Alene med keeper maktet han ikke å overliste Sousha Makani.

Rett før pause var det Torbjørn Agdesteins tur til å bli spilt alene med Mjøndalen-keeperen, men hans skudd gikk svakt til side for mål.

Fest til slutt

Occean jaget hele tiden avslutningsmuligheter, og et par ganger var veteranen centimeter fra å nå gode innlegg inne i målgården.

Også i annen omgang fikk Agdestein en stor mulighet, da han våkent stakk gjennom på nedfallsfrukten etter en hodeduell, men skuddet fra spiss vinkel gikk utenfor lengste stolpe.

Mjøndalen-innbytter Jibril Bojang kunne ha avgjort ti minutter før slutt da han på innlegg fra Joackim Olsen Solberg stusset ballen i en motspiller slik at den spratt rett utenfor.

Hjemmefansen rakk knapt å rive seg i håret etter den situasjonen før ballen lå i mål, og festen kunne starte, iallfall for en dag.

Foran de tre tetlagene ligger ulidelig spennende uker med opprykkskamp.