Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot rekordunderskudd i Brann

Det går mot rekordunderskudd i Brann Stadion A/S. Underskuddet anslås til et sted mellom 10 og 15 millioner kroner. Sportsklubben Brann er største aksjonær i selskapet.

Om en uke er det generalforsamling i Sportsklubben, to dager senere er det generalsforsamling i Brann Stadion A/S. Og det er stygge tall Brann-direktør Harry Herstad vil legge fram.

Første halvår i fjor fikk Brann Stadion et underskudd på 4,8 millioner kroner, og utviklingen i siste halvår gir grunn til å tro at det går mot et rekordstort underskudd.

Brann-direktøren vil ikke kommentere underskuddets størrelse, men opplyser at man har investert i flere nye spillere, har hatt tilskuersvikt og betydelige overskridelser på bygningssiden.

- Vi skal ha full åpenhet rundt det meste, sier Herstad til Bergens Tidende. Først etter at årsberetningen til Sportsklubben er gjort kjent vil Herstad gi innsyn i økonomien til Brann Stadion A/S.

I siste halvår har aksjeselskapet investert millioner av kroner i nye spillere, blant andre Magnus Kihlstedt og Mika Kottila. I samme tidsrom er det ikke solgt noen spillere.

Spillerlønningene steg også kraftig i siste halvår, hvor stallen i løpet av fjorårssesongen ble styrket med Svante Samuelsson, Raymond Kvisvik, Bjarki Gunnlaugsson og Stefan Thordarson. Tilskuersvikten medførte alene et tap på 2 millioner kroner i forhold til budsjettet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media