Mot slutten for Royal League

På grunn av for liten interesse.

Eierne av Royal League fikk ikke på plass en tilfredsstillende medieavtale. Det vil sannsynligvis bety slutten for turneringen, melder NFF.

Tidligere er turneringen blitt sendt på TVNorge og Canal+, men seertallene har vært lave og langt under forventningene.

«I lengre tid har eierne av Royal League, fotballforbundene og serieforeningene i Danmark, Norge og Sverige, forhandlet med ulike aktører i mediemarkedet om en ny medieavtale. Det var imidlertid ikke mulig å få til en tilfredsstillende løsning i alle de tre landene, og sannsynligvis innebærer det at turneringen må legges ned», heter det i en pressemelding.

Det endelige beslutningen skal tas av styret i Royal League. Det er foreløpig ikke berammet, men det er ventet en snarlig avklaring.

- Det er synd at turneringen strander på grunn av for liten kommersiell interesse. Det var ikke mulig å få på plass en finansiering som var god nok til at klubbene var sikret kostnadsdekning, og da mener vi det er uaktuelt å fortsette, sier styreleder i Norsk Toppfotball, og styremedlem i Royal League, Ernst Ravnaas.
Skuffet Kåfjord
Fotballpresident Sondre Kåfjord er skuffet over at det ikke ble en ny medieavtale.

- Dannelsen av Royal League var sportslig begrunnet, og turneringen ga de beste lagene god matching i en tid av året da det ellers ble spilt treningskamper. Nå må klubbene finne andre løsninger for å få kvalitetskamper utenom den hjemlige sesongen, sier Kåfjord.

NFF og NTF er innstilt på å fortsette samarbeidet med sine søsterorganisasjoner i Danmark og Sverige, for å se om det er mulig å finne løsninger som ivaretar behovet for kvalitetskamper for de beste lagene, også i fremtiden.

Royal League startet i 2004, men den skandinaviske klubbturneringen ble aldri noen kommersiell suksess.

SLUTT: Lite publikum og dårlige baner har vært et problem for Royal League i flere år. Nå legges prosjektet etter all sannsynlighet ned. Foto: Sara Johannesen/SCANPIX
SLUTT: Lite publikum og dårlige baner har vært et problem for Royal League i flere år. Nå legges prosjektet etter all sannsynlighet ned. Foto: Sara Johannesen/SCANPIX Vis mer