Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møt Steinar Hoen :på nettet

OSLO PLAZA (Dagbladet.no): Høydehopperen Steinar Hoen legger opp etter Bislett Games på fredag. På torsdag klokka 17.00 kan du møte ham på Dagbladet.no.

Se klipp i RealVideo


<> » Se Hoens pressekonferanse (3\'30")

-Det har vært en vanskelig avgjørelse, og det er med spesielle følelser jeg sitter her akkurat nå, men nok er nok, sa Hoen da han møtte pressen på Oslo Plaza i dag.

På Bislett Games på fredag avslutter Hoen en ti år lang karriere. Et stevne han tidligere har vunnet to ganger. Totalt har han vunnet åtte Grand Prix-stevner, blitt nummer fem i OL (1996) og nummer fire i VM (1995 og 1997). Høydepunktet i karrieren var da han ble europamester i Helsingfors i 1994.

- Nå er jeg innstilt på å yte mitt aller beste på Bislett, selv om man nok ikke kan vente all verden av meg. Trolig kommer jeg nok til å havne på den nederste delen av resultatlista, sa Hoen.

Hoens rumenske trener Dan Simone er ikke spesielt optimistisk før elevens siste konkurranse på fredag.

- Jeg tror han kan klare å hoppe opp i mot 2,26 på det beste. Men det er ingen vits i å legge lista for høyt på fredag.

I løpet av høsten blir Hoen pappa. I månedskiftet oktober/november venter han og kjæresten barn. I tillegg begynner Steinar i ny jobb innen finans.

- Jeg har masse og lære og gleder meg til å begynne. Jeg er veldig ydmyk i forhold til det. Jeg går gjerne og henter kaffe til kollegaene det første halveåret, sier Hoen som er utdannet bedriftsøkonom.

FERDIG: Steinar Hoen har hoppet fra seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media