Mot storm i kvinnefotballen

Fotballpresident Sondre Kåfjord er rystet over Serieforeningens angrep på Åge Steen.

(Dagbladet.no): I går gikk lederen for Serieforeningen for kvinnefotball (SFK), Ulla Britt W. Kristensen, ut med et kraftig angrep på landslagstrener Åge Steen.

«Tiden er moden for å skifte ut Åge Steen» mente hun, og høster naturlig nok storm.

I dag ser fotballpresidetn Sondre Kåfjord seg nødt til å komme med en pressemlding hvor han tar sterk avstand fra utspillet.

- Jeg vet ikke hvor godt forankret dette vedtaket er i toppklubbene, men det er ingen tvil om at slike handlinger ikke bidrar til å styrke samarbeidsklimaet mellom NFF og serieforeningen. Derfor er jeg lite glad for dette vedtaket, sier Kåfjord i pressemeldingen.

Kåfjord understreker at det Serieforeningen uttaler seg om er et ansettelsesforhold mellom NFF og Steen, og at Serieforeningen ikke har noe med den saken å gjøre.

Kåfjord skriver at han forventer et nytt utspill fra Kristensen og SFK som kan skape grunnlag for et samarbeidsklima mellom NFF og SFK i framtiden.

STRIDENS KJERNE: Åge Steen har ikke levert resultater som landslagssjef. Serieforeningen mener han må gå av, mens NFF og president Sondre Kåfjord er rystet over utspillet.