Mot svartebørssalg i Molde

Bare rundt 1500 billetter blir trolig lagt ut til fritt salg til Moldes mesterliga-møter med Porto, Olympiakos og Real Madrid på Molde stadion. Dermed er det trolig duket for tidenes svartebørssalg i Molde.

Billettsalget til sesongkortinnehaverne starter i morra. Molde Fotballklubb selger billettene i pakker til 750 kroner stykket. Den som er så heldig å sikre seg en billettpakke har da adgang til alle de tre hjemmekampene.

Problemet for Molde Fotballklubb er liten stadion og mange med fortrinnsrett som skal på fotballkamp.

9600 privilegerte

3700 sponsorer og sesongkortinnehavere er tilgodesett med to billettpakker hver. 1000 billettpakker går til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), 400 til frikort/NFF og 150 til tre store sponsorer. I tillegg kommer 150 billetter som i utgangspunktet er satt av til bortelagenes supportere, 150 presseplasser og til sammen 350 billettpakker som er fordelt til Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF) og HOB Møre for salg med transportpakker fra henholdsvis Ålesund og Kristiansund.

Dermed er i utgangspunktet 9600 billettpakker beslaglagt. Når stadion har plass til 10 800, vil det i verste fall bare være 1200 billetter igjen til det frie billettsalget som starter 13. september. Det frie salget gir maks 2 billetter på hver, slik at det er de 600 første i køen som får billett.

Sinte telefoner

- Det var nå vi skulle hatt et større stadionalegg, sier administrasjonssjef og sjef for billettsalget, Bodil Kristiansen.

Hun underslår ikke at det har vært endel sinte telefoner og brev per epost de siste dagene.

- Folk synes det må være mulig å kjøpe billetter til enkeltkamper. Dessuten har vi fått kritikk for at vi ikke legger billettene ut på fritt salg på Posten, slik Rosenborg gjør. Med den begrensningen vi har på plasser, ville det ikke hatt noen hensikt. Dessuten ønsker vi å prioritere publikum fra Molde og fylket mest mulig, sier Kristiansen til NTB.

(NTB)