Mot Sverige ødela en dommeravgjørelse alt for Norge - i framtida er det mørkere skyer i horisonten

Roy Johansen fortjener så uendelig mye mer enn en dårlig dommer mot Sverige. Likevel er det ikke det korte bildet som bekymrer Norges hockeysjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sverige-Norge 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)

I EN RETTFERDIG verden hadde Norge fått 3-3 mot Sverige da vi spilte seks mot fem i sekundene før slutt, men en dårlig dommer ville det ikke sånn. Det kan fort være avgjørelsen som nekter Norge en femte kvartfinale under Roy Johansen. Men det skjebnesvangre øyeblikket i Moskva er bare en isolert og bitter hendelse i det korte bildet.

I det lange er skyene enda mørkere.

OG DET HANDLER ikke om at norske hockeygutter ikke kan eller vil være konkurransdyktige på dette nivået. Det vet vi jo at de kan. Og ser at de vil. Men det som til nå har vært en tilnærmet selvfølge for Roy Johansen og gitt treneren kontinuitet i oppbyggingen av et meget godt ishockeylag - det at spillerne bryr seg, prioriterer og setter landslaget høyt - blir ikke nødvendigvis de arbeidsforholdene Petter Thoresen møter når han overtar.

Fordi verden forandrer seg.  

NORGE VAR I store perioder gode mot Sverige. Vi spilte godt undertallsspill da en rekke utvisninger krevde det for å holde oss inne i matchen. I andre perioder evnet vi å kjøre kampen og plage svenskene i deres sone. Det forteller meg at de spillerne som er i Moskva, de beste vi har minus et par mann, spiller sin landslagshockey med gusto og stolthet. Og det er en vesentlig faktor i tider da klubbene rundt omkring - være seg i Sverige, KHL eller NHL - prøver å redusere VM til en slags talent-turnering gjennom å beskytte egne interesser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer