Mot tidenes fotball-boom

Aldri har så mange av oss gått på tippeligakamp som denne våren. Holder interessen seg like høy gjennom sesongen, ligger det an til 1,5 millioner tilskuere totalt. Det er mer enn 300000 over fjorårsrekorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2003-sesongen betalte nærmere 1,2 millioner tilskuere for å oppleve tippeligafotball på de 14 toppseriearenaene. Det ga et snitt på 6513 tilskuere per kamp. Hittil i år har nærmere 221000 opplevd tippeligafotball arenaene, som gir et snitt på hele 8181 per kamp.

- Publikumsoppslutningen er over all forventning. Budsjettet vårt på 6500 tilskuere per kamp vil gi et par millioner kroner i pluss. På begge hjemmekampene hittil hadde vi over 10000 innenfor portene. Publikumsinteressen er med på å trygge den økonomiske basisen, som igjen kan brukes til sportslig satsing, sier Frode Kværneng, styreleder i FFK Sport ASA til Dagbladet.

Brann topper

Nykommer Fredrikstad er én av fire tippeligaklubber med over 20000 tilskuere på de to første hjemmekampene. Brann topper med 29284, foran Rosenborg (27582), Lillestrøm (21542) og Fredrikstad (20257).

- For oss, med et så gammelt stadion, er det litt overraskende å toppe publikumsstatistikken. Vi har én fantastisk tribune, og to tribuner som har gått ut på dato. Den fjerde mangler vi, sier Bjørn Dahl, daglig leder i Brann.

- Misunner Viking

På de to første hjemmekampene har Bergens tidvis utskjelte fotballstolthet 14642 tilskuere i snitt, mot budsjetterte 12000.

- Etter å ha innfridd kravene fra Fotballforbundet, har stadionkapasiteten gått ned fra 19500 til 17500. Vi misunner Viking klubbens nye stadion, og håper på et nytt stadion i Bergen for ikke å bli akterutseilt. Kvalifiserer vi oss for mesterligaspill, er det tvilsomt om vi får spille på Brann Stadion slik anlegget er nå, sier Bjørn Dahl.

Mange mangler

Manglende undervarme og dårlig flomlys er to av manglene i dag. Det positive for Brann er at klubben så smått begynner å gå i pluss.

- Fortsatt mangler vi 10 til 15 millioner for å kunne stille opp med vår andel i et anlegprosjekt, sier Brann-leder Bjørn Dahl.

Plass til 15560

Viking hadde 15300 innenfor portene da den nye praktstadion ble innviet mot Molde sist lørdag.

- Kapasiteten i dag er 15560. Vi har budsjettert med 9000 tilskuere på hjemmekampene, og har allerede solgt 6000 sesongkort og nærmere tusen VIP-plasser. Resultatene mot Vålerenga 9. og Lillestrøm 12. mai blir avgjørende for publikumsoppslutningen framover, sier Vikings klubbformann Ole Rugland.

RBK ikke fornøyd

Rosenborg har samlet over 27500 tilskuere på de to første hjemmekampene, men har høyere mål.

- Vi er ikke fornøyd med publikumstallene hittil. RBK har budsjettert med 16800 tilskuere på Lerkendal, og ligger under skjema så langt. Vi selger de dyreste billettene først, og kan nå budsjettet selv med et lavere snitt enn 16800, sier daglig leder Nils Skutle.

STOLTE: Aldri har det vært flere folk og større stemning på tippeligaarenaene enn denne våren. Fortsetter det slik, vil rundt 1,5 millioner nordmenn ha vært på tippeligakamp denne sesongen. Her fra oppgjøret Vålerenga- Lyn i april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer