Mot to nye år

Hoppsjef Jan Erik Aalbu (40) er fortsatt halvveis i tåka på om han skal fortsette som sjef fram til Torino-OL i 2006.

I går satt han i et over to timer langt overtalelsesmøte med Skiforbundets generalsekretær Kristin Felde og hoppkomitésjef Steinar Johannesen.

- Jeg håper å kunne bestemme meg før påske om jeg fortsetter. Sjansen er størst for at jeg blir, sier Aalbu til Dagbladet.

Fått tilbud

Sjefen for de lange hoppene sier han har fått et par henvendelser om andre jobber, og at han nå vurderer dem.

- Om det er fra idrett eller næringsliv vil jeg ikke si noe om.

De norske hopperne har røsket med seg 13 verdenscupseirer, seier i nasjonscupen og to VM-gull denne sesongen. Da Aalbu etter søndagens Kollen-renn sa at han vurderer å benytte sin kontraktfestede mulighet til å si stopp halvveis i sin fireårskontrakt, møtte han massiv motstand fra sine egne.

- Støtten fra gutta har betydd aller mest. Den varmet. Det er på grunn av den gjengen jeg holder på, framholder 40-åringen.

Hoppsjef og sjølpålagt pressetalsmann Aalbu opplyser at arbeidspresset har vært så høyt, mediepresset såpass massivt, og savnet av kone så merkbart, at jobben til tider har vært ensom og kostet for mye krefter. Helt enkelt har det heller ikke vært at trener Mika Kojonkoski bor i Finland.

- Mange av de oppgavene jeg gjør i dag, kunne Mika gjort om han hadde bodd her i Norge. Men totalt sett synes jeg ikke det har vært en belastning, heller en styrke, mener Aalbu.

Halve sesongen har Aalbu også vært sportssjef for kombinertlandslaget. Etter nyttår slapp han det.

Til Torino

Hoppsjefjobben innebærer at Aalbu har administrerende og sportslig ansvar for både topp og bredde.

Generalsekretær Kristin Felde bekrefter overfor Dagbladet at de ser på muligheter som gjør at Aalbu kan få mindre kontorjobbing.

- Vi jobber nå med å få til en best mulig organisering både på breddesiden og toppen av hopplandslaget, og også det administrative. På den måten kan arbeidsbelastningen på Jan Erik bli mindre, sier Felde.

Hun håper å ha Aalbus ja i skuffen innen 1. april.

- Vi ønsker at Jan Erik fortsetter også til etter Torino-OL, sier Felde.

GRESSET ER ALLTID GRØNNERE PÅ ... Hoppsjef Jan Erik Aalbu møtte i går generalsekretær Kristin Felde og hoppkomitéformann Steinar Johannesen i Skiforbundets lokaler på Ullevaal Stadion. Aalbu vil ikke kommentere om han er aktuell til jobben som ny toppfotballsjef.