Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot utrolig rekord: Buffon holdt nullen for niende kamp på rad

Har bare to keepere foran seg på historisk liste.

HOLDER KOKEN: Nok en gang kunne Gianluigi Buffon i Juventus-målet gå av banen i en seriekamp uten å ha sluppet inn mål. Det var sisteskansen niende kamp på rad, og med det tangerte han klubbrekorden. Sist 37-åringen slapp inn mål i serien var i 2-1-seieren over Sampdoria 10. januar. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino/NTB Scanpix
HOLDER KOKEN: Nok en gang kunne Gianluigi Buffon i Juventus-målet gå av banen i en seriekamp uten å ha sluppet inn mål. Det var sisteskansen niende kamp på rad, og med det tangerte han klubbrekorden. Sist 37-åringen slapp inn mål i serien var i 2-1-seieren over Sampdoria 10. januar. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino/NTB Scanpix Vis mer

Serieleder Juventus sikret igjen et forsprang på tre poeng til Napoli da Atalanta ble slått 2-0 på bortebane søndag. Det var Torino-lagets 20. ligaseier for sesongen.

24 minutter inn i søndagens oppgjør tok Juventus ledelsen etter en corner fra Paulo Dybala. Mario Mandzukic fikk headet ballen over vertenes forsvar, og fram til Andrea Barzagli. Fra én meter satte forsvarsspilleren inn ledelsen.

Fire minutter før slutt sørget et lekkert mål av Mario Lemina for at det endte 2-0, og Juventus klatret opp til 64 poeng.

Nok en gang kunne Gianluigi Buffon i Juventus-målet gå av banen i en seriekamp uten å ha sluppet inn mål. Det var sisteskansen niende kamp på rad, og med det tangerte han klubbrekorden. Sist 37-åringen slapp inn mål i serien var i 2-1-seieren over Sampdoria 10. januar.

836 minutter uten baklengs gjør at superveteranen nærmer seg Serie A-rekorden på 929 minutter. Den ble satt av Milan-keeper Sebastiano Rossi i 1993/94-sesongen.

Milan-smell Milan er blant lagene som jakter den viktige tredjeplassen som gir mesterligakvalifisering, men på bortebane mot Sassuolo var det vertene som styrte.

Alfred Duncan scoret Sassuolos første mål knappe halvtimen inn i oppgjøret, før Nicola Sansone doblet etter 72 minutter.

Sassuolo måtte avslutte med ti mann etter at Gregoire Defrel ble utvist 13 minutter før slutt, uten at det hjalp gjestene snu kampen. Dermed ligger Milan på sjetteplass, ni poeng bak Roma.

Nedrykksstriden Frosinone er et skritt nærmere overlevelse i Serie A etter at Udinese ble slått 2-0. Trepoengeren holder til en 18. plass, ett poeng bak Palermo på trygg plass.

Søndag kveld spiller Palermo mot Inter. En seier for de blå og svarte vil bety fem poeng opp til Roma når det gjenstår ti runder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram