Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mot varmere vær i OL-byen

Kuldegrader erstattes med plussgrader og en noe mildere værtype når vinterlekene i Sør-Korea går inn sin siste uke. Det kan bety utfordringer for skismørerne.

VIND OG KULDE: En mann står utenfor Gangneung ishall etter at kraftig vind har herjet i OL-byen Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV
VIND OG KULDE: En mann står utenfor Gangneung ishall etter at kraftig vind har herjet i OL-byen Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag er det riktignok fortsatt meldt stabilt kaldt vær i OL, med gradestokken liggende noen små grader på den blå siden.

Den mye omtalte OL-vinden har heller ikke sluppet taket på området. Starten på det olympiske super-G-rennet for kvinner måtte utsettes som følge av svært kraftige vindkast i de øvre delene av traseen.

Fra minus til pluss

Søndag dukker imidlertid plussgradene opp i værvarslene. Etter en kald start på dagen, vil temperaturen ventelig ligge rundt nullpunktet når de norske langrennsherrene gir seg i kast med sin stafett på den olympiske langrennsarenaen i Alpensia.

Mandag kryper ventelig gradestokken enda lenger over på den røde siden. Varslene viser at det kan bli opp mot åtte plussgrader midt på dagen.

Slik fortsetter det utover i den siste OL-uken.

Slår disse spådommene til, kan OL-arrangøren trolig også glede seg over at OL-vinden ikke vil utgjøre noen stor forstyrrende faktor i dagene som kommer. Det er meldt om relativt beskjeden vindstyrke.

Blåser opp

Det siste er godt nytt for blant andre skihopperne, som har sitt individuelle storbakkerenn lørdag og lagkonkurranse samme sted to dager senere.

Midt i neste uke er det samtidig ventet at det vil blåse opp igjen i Pyeongchang-området. Det sammenfaller blant annet med at skiskytterne skal avslutte sine vinterleker med stafetter for både kvinner og menn.

Vinden har tidligere tvunget OL-arrangørene til en rekke utsettelser. Skulle man havne i tilsvarende problemer mot slutten av vinterlekene, kan det bli ekstra vrient. OL-ilden skal etter planen slukkes søndag 25. februar. Da må samtlige medaljer være delt ut.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!