Halvard Hanevold døde tirsdag

Motbeviste alle - slik var Hanevolds fantastiske karriere

Halvard Hanevold trosset at han ble sett på som talentløs da han var 15 år, og ble en av tidenes norske skiskyttere.

DØD: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død. Han døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Klipp: Madeleine Liereng. Foto: Pedersen, Lillegård, Langsem og Folvik / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld kom nyheten som rystet hele Norge. Halvard Hanevold er død. Han etterlater seg en arv som en av tidenes norske skiskyttere. I tillegg til å være en av de største i sin gren, var han også utdannet sivilingeniør hos NTNU.

Hanevold vant tre OL-gull, to OL-sølv og en bronse. I tillegg vant han fem VM-gull før han la opp i 2010.

Da hadde han drevet med skiskyting siden han var 14 år. Fra vinteren 1992 fram til han la opp, representerte han landslaget, og fikk dermed med seg alle OL-mesterskapene fra Lillehammer i 1994 til Vancouver i Canada i 2010.

– Jeg ble betraktet som helt talentløs da jeg var 14-15 år. Men jeg skjønte at jeg var villig til å gjøre nesten hva som helst for å lykkes, sa Halvard Hanevold i et intervju med Dagbladet høsten 2010, bare måneder etter at han la opp.

Til slutt endte han opp med 22 internasjonale medaljer, et antall kun slått av Ole Einar Bjørndalen.

Det ene individuelle OL-gullet på 20-kilometeren er nok det de fleste nordmenn husker best når man hører navnet Halvard Hanevold. Det kom under lekene i Nagano i 1998.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer