- Motbydelig av Glimt

Men Ola Haldorsen lover LSK-treneren full innsats mot Lyn. Siste nytt om lagene

(Dagbladet.no): Kristoffer Paulsen og Fredrik Kjølner som begge forlater Glimt ved sesongslutt er ikke med i troppen når Glimt møter Lyn i kveld.

Det mottas svært dårlig i Lillestrøm hvor man kjemper med Lyn om bronsemedaljen.

- Det er motbydelig at de gjør det, veldig usportslig at de ikke stiller sitt beste lag for å gi Lyn ordentlig kamp. Det sier mye om karakteren til Glimt som lag, mener LSK-trener Uwe Rösler.

- Dessverre er det lite vi kan gjøre med det, vi får bare gjøre det beste i vår kamp, legger han til.

- Slagkraftig lag

Glimt-trener Ola Haldorsen tar seg ikke nær av kritikken.

- Vi skal stille et slagkraftig lag, og gi alt for å ta tre poeng. At vi gjør et par endringer vil ikke bety mye, sier Haldorsen, som velger å gi nye spillere erfaring.

Når det gjelder Kristoffer Paulsens høyrebacksposisjon, blir den fylt av Håvard Halvorsen.

SINT: Lillestrøm-trener Uwe Rösler vil gjerne vinne bronsemedaljer. Derfor er han oppgitt over at Glimt vraker spillere som er på vei bort fra klubben når de møter Lyn i morgen. Lillestrøm ligger bak Lyn på målforskjell i kampen om tredjeplass i serien. Foto: Bjørn Langsem
SINT: Lillestrøm-trener Uwe Rösler vil gjerne vinne bronsemedaljer. Derfor er han oppgitt over at Glimt vraker spillere som er på vei bort fra klubben når de møter Lyn i morgen. Lillestrøm ligger bak Lyn på målforskjell i kampen om tredjeplass i serien. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Håvard har spilt venstreback i hele år, men vil helst spille på høyre. Når det gjelder Kjølner, satt han på benken sist. Dessuten er Cato Hansen endelig tilbake, sier Haldorsen.

- Bryr meg lite om Rösler

Trond Olsen og Harald Martin Brattbakk, som også er på bort fra Glimt, er begge med i troppen.

- Hva Uwe Rösler mener om det bryr jeg meg lite om, vi konsentrer oss om eget lag, sier Glimt-treneren.

Haldorsen sier det avgjørende for hva Glimt presterer i deres posisjon ikke ligger i hvem som starter på banen mot Lyn.

- Utfordringen er å få hele laget til å samle seg om oppgaven på bakgrunn av den skuffelsen et nedrykk er, sier han.

Alle kampene i siste runde i Tippeligaen har avspark klokka 18.00 i morgen. Her er siste nytt om lagene:Lyn - Bodø/Glimt

Lyn: Ingen skader eller karantener for bronsekandidatene.

Lyn sikrer medaljene med seier mot allerede nedrykksklare Glimt. Men Lyn-trener Henning Berg ser ikke det som noen garanti for hjemmeseier.

- Sånt kan slå ut begge veier, sier han til Dagbladet.no.

Han kan debutere som trener med bronsemedalje i Tippeligaen. Han hevder det ikke betyr så mye for ham personlig.

- Det er viktigere for klubben. Uansett hvordan det går, har vi hatt en bra sesong. Blir vi nummer tre er det selvsagt ekstra hyggelig.

Glimt: Glimt kommer til sin siste tippeligakamp før tidligst 2007 uten Vegard Sannes, som har karantene. Roy Miller er usikker på grunn av knesmerter etter meniskoperasjon, skriver Avisa Nordland i dag. Stig Johansen og Ole Arvid Langnes er ute med skader.

Ham-Kam - Brann

Ham-Kam: Petter Vaagan Moen tråkket over på trening i går, og det har vært usikkert om han kunne spille mot sin nye klubb. Han sier til TV 2-sporten at han regner med å spille.

Kaptein Peter Sørensen mangler for hedmarksklubben, som i teorien fortsatt kan havne både på nedrykks- og kvalikplass.

Brann: Charlie Miller er ute med karantene, mens Erlend Hanstveit er usikker på grunn av en ankelskade, skriver NTB.

Lillestrøm - Molde

LSK: Mangler kun Kasey Wehrmann som er ute med skade.

- Vi skal sikre en plass blant de fire beste, sier Uwe Rösler til Dagbladet.no.

Lillestrøm ligger bak Lyn på målforskjell før siste runde.

Molde: Trond Strande er ute med karantene, ellers ingen problemer for Molde. Bortsett fra trusselen om nedrykk, selvsagt. Faren for å havne under streken er ny opplevelse for en rutinert trener som Bosse Johansson.- Ja, det nå i så fall være mer enn 20 år tilbake, sier han til Dagbladet.no.

Men etter en liten tenkepause kommer han ikke på noen tidligere erfaringer med dette.

Odd - Vålerenga

Odd: Odd sikret definitivt plassen med ett poeng i Bergen sist, men de kan være med å avgjøre gullkampen i dag.

Tommy Svindal Larsen og Patrick Suffo tilbake etter karantener. Espen Hoff, Morten Fevang, Olivier Occean og Fernando de Ornelas ute med karantener. Rune Jarstein trente alternativt fredag, trolig spilleklar. Christian Flindt Bjerg og Bent Inge Johnsen ferdige for i år.

Vålerenga: Det skulle være kjent, men vi repeterer gjerne: Vålerenga må vinne med to mål større margin enn Start, dersom de gul-svarte slår Fredrikstad i Kristiansand.

Tore André Flo står over på grunn av kneskade. Freddy dos Santos har ligget febersjuk, men friskmeldte seg selv på SMS til Dagbladet.no i dag.

Kjetil Wæhler kan være tilbake etter skade, men er fortsatt usikker.

Rosenborg - Tromsø

RBK: Rosenborg og Tromsø ligger a poeng midt på tabellen. Seier vil sikre en plass på øvre halvdel for trønderne som lenge var nedrykkstruet.

Roar Strand blir trolig spart til returen mot Real Madrid tirsdag. Sebastien så ut til å bli erstatter hvis man skal dømme etter dagens formasjonstrening, skriver Adressa.no. Der hadde Ståle Stensaas også plassen til Mikael Dorsin.

Tromsø: Tamas Szekeres ble utvist mot Viking sist, og står over. Ellers ingen spesielle problemer.

Start - Fredrikstad

Start: Bård Borgersen er ute med karantene. I stedet er kaptein Atle Roar Håland tilbake på laget. Marius Johnsen har vært sjuk, men er kvitt feberen.

FFK: John Anders Bjørkøy soner karantene. Simen Brenne og Dagfinn Enerly har stått over trening, men Drillo sier til Fredrikstad Blad at han regner med at begge kan spille i morgen.

Keeper Steinar Sørlie er også klar igjen etter et overtråkk, og erstatter trolig Alexander Lund-Hansen.

Viking - Aalesund

Viking: Ronny Deila står over med ryggskade, mens Trygve Nygaard ikke blir spilleklar på grunn av en lårskade, melder aftenbladet.no.

AaFK: Eirik Hoseth soner karantene for gule kort. Ellers ingen som mangler hos Aalesund. De kan passere både FFK, Molde og Ham-Kam i siste liten.

SPILLER IKKE: Glimt-back Kristoffer Paulsen, som skal spille for Start neste sesong, er ikke med mot Lyn i morgen.