LEGENDE: Det er slik verden husker Michael Schumacher. Som en vinner. Bildet er fra Monza-banen i Italia i 2004. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: Det er slik verden husker Michael Schumacher. Som en vinner. Bildet er fra Monza-banen i Italia i 2004. Foto: NTB scanpixVis mer

Formel 1

- Møte med Schumacher rører Tyskland

Tysk erkebiskop fortalte om møte med Michael Schumacher: - Troen på gud gir «Schumi» kraft.

Et møte den tyske erkebiskopen Georg Gänswein (62) hadde med Michael Schumacher (49) sommeren 2016, rører Tyskland. Det skriver storavisa Bild fredag.

Torsdag var Dagbladet blant avisene som gjenga deler av erkebiskopens versjon av møtet. Men detaljene er flere. Og for tyskerne føles det viktig å få et bedre bilde av tilstanden til mannen som ble verdensmester i Formel 1 sju ganger og var en nasjonalhelt.

Schumacher ble rammet av en skiulykke i de franske alper 29. desember 2013. Siden har det kommet ut lite informasjon om tilstanden hans. Det er heller ikke blitt publisert bilder av Formel 1-legenden.

PÅ FØRSTESIDA: Møtet mellom erkebiskop Georg Gänswein og Michael Schumacher skaper store overskrifter i Tyskland. Her Bild, som er landets største avis. - Tysk prest holdt Schumachers hender. De var varme, heter det.
PÅ FØRSTESIDA: Møtet mellom erkebiskop Georg Gänswein og Michael Schumacher skaper store overskrifter i Tyskland. Her Bild, som er landets største avis. - Tysk prest holdt Schumachers hender. De var varme, heter det. Vis mer

Erkebiskopens møte med Schumacher gir et sjeldent innblikk i en verden det har vært spekulasjoner rundt de siste fem åra.

Det var sommeren 2016 at Jean Todt (72) - president for Det internasjonale bilsportforbundet FIA - henvendte seg til den tyske biskopen i Roma og lurte på om han ikke kunne avlegge Schumacher et besøk.

Han dro så til Genèvesjøen i Sveits:

- Jeg snakket først med Corinna Schumacher og hennes mor, forteller erkebiskopen til Bild. Corinna er Schumachers 49 år gamle kone.

- Så kom en terapeut inn i stua med Michael Schumacher. Jeg introduserte meg selv og fortalte at jeg var en hemmelig fan. Jeg sa at jeg hadde sett mange av løpene hans, og at jeg var fascinert av at en mann kan styre så raske biler i all slags vær.

Han fortsetter:

- Så hilste jeg på Michael Schumacher og tok tak i hendene hans, som var varme. Noen ting i verden kan ikke fortelles med ord, men det kan en berøring. Å holde hånda til en syk person er noe som gir trøst og nærhet. Det er viktig for en kristen person.

Ifølge Bild snakket erkebiskopen direkte til Schumacher om at han og familien befant seg i en vanskelig situasjon. Han sier at han med besøket ville fortelle at det er mange som tenker på ham.

Han vil ikke gå i detaljer om hva som nøyaktig ble sagt, men opplyser:

- Når du er syk, trenger du sikkerhet for familien og beskyttelse fra offentligheten. At mitt besøk hos ham blir kjent, er helt i orden. Men jeg vil ikke si noe som er konfidensielt.

Som avslutning på besøket gjorde han korsets tegn foran ansiktet på Schumacher og lovet at han ville be for ham.

Bild skriver fredag at Schumacher aldri har vært en fast kirkegjenger, men at troen gir «Schumi» styrke. I 2009 uttalte Formel 1-kjøreren til avisa:

- Jeg tror på gud. Det er noe som knytter oss. Skjønt, jeg går ikke ofte i kirka. Men jeg ser ofte opp mot himmelen og snakker med gud på min egen måte. Jeg ber om beskyttelse for meg selv og familien.

Schumacher er tidenes Formel 1-kjører med 91 seirer og sju VM-titler. Legene har tidligere bekreftet at han pådro seg omfattende hodeskader i alpinulykka i 2013. Han lå seks måneder i koma, før han ble flyttet til hjemmet sitt i Sveits.

Denne uka ble det kjent at sønnen Mick - som er 19 år - fra neste sesong skal kjøre på nivået under Formel 1. Tirsdag forlenget Schumacher junior kontrakten med laget Prema Racing, som i 2019 forfremmer ham fra et sete i Formel 3 til Formel 2.

- Jeg har ingen problemer med å bli sammenliknet med min far. Han var den beste, og derfor er han rollemodellen min, sier Mick Schumacher.

Farens ulykke fant sted i Meribel. Han kjørte utenfor oppmerket område, da han mistet kontrollen og slo hodet i en stein. Hadde han ikke hatt hjelm, ville han trolig ha mistet livet på stedet. Mick var sammen med faren.

- Du kunne merke at han hadde en indre dialog med seg selv. Du kunne også fornemme at nærheten til familien var viktig for ham, sier erkebiskop Georg Gänswein.

Han har også uttalt seg til magasinet Bunte. Der sier han at Schumacher ser akkurat ut som før, men at han er noe fyldigere i ansiktet.