Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møter Albania på nøytral bane

EM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Norge 5. juni vil ganske sikkert bli spilt på nøytral bane. Det sier NFF-president og Uefa-styremedlem Per Omdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Jugoslavia, Bosnia-Hercegovina og Makedonia må spille sine resterende hjemmekamper utenfor landenes grenser som følge av krigen på Balkan.

- Saken ble diskutert på Uefa-styremøtet i forrige uke. Vi har prøvd å vente så lenge som overhodet mulig med å ta en endelig beslutning, men nå ser situasjonen i landene ut til å bli omtrent som den er. Det blir ingen løsning på kort sikt som vil gjøre det sikkert å spille i de fire landene, sa Omdal under en improvisert pressekonferanse på Nasjonalstadion i Tbilisi i dag.

10 dager

- Pr. i dag er det ikke mulig å arrangere fotballkamper i landene, og i løpet av 10 dager vil det bli tatt en beslutning som skal gjelde ut året. Sjansen for at vi ender med at kampene skal spilles på nøytral bane er relativt stor.

Siden krigshandlingene startet er flere kamper blitt utsatt, men Omdal sier at man ikke kan skyve kampene foran seg på en allerede tettpakket terminliste.

- Tiden tillater ikke flere utsettelser, sier han. Ut fra det resonnementet mener han at det er liten sjanse for at kampen Albania - Hellas (0-0) skal spilles om igjen ut fra likhetsprinsippet.

Force majeur

- Da Aserbajdsjan ble nektet å spille i hjemlandet i forrige EM- kvalifisering, ble det bestemt at alle kamper skulle gå i tyrkiske Trabzon. Da hadde vi en situasjon med stabile forhold, nå er det force majeur. Jeg kan ikke se for meg at Hellas spiller om igjen mot Albania, sier han.

Han utelukker ikke at de fire landene kan få lov til å spille hjemmekamper i høst dersom freden kommer snart, men tillegger at det bare er spekulasjoner. Norges kamp mot Albania vil imidlertid bli spilt på oppsatt dato, og nesten helt sikkert i et annet land enn Albania.

Hvilket land det kan bli er foreløpig ikke diskutert.

(NTB)