Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møter barndomsklubben i første hjemmekamp: - Det blir veldig spesielt

Tor Ole Skullerud (46) møter gamleklubben Kongsvinger i sin første hjemmekamp som Strømsgodset-trener.

NY JOBB: Strømsgodset trengte ny trener etter Bjørn Petter Ingebretsen. Valget falt på TV-kanalen Max sin ekspertkommentator, Tor Ole Skullerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY JOBB: Strømsgodset trengte ny trener etter Bjørn Petter Ingebretsen. Valget falt på TV-kanalen Max sin ekspertkommentator, Tor Ole Skullerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Førsteinntrykket mitt er at det er et suverent sted med flotte mennesker, sier Skullerud, som har jobbet som ekspertkommentator for TV-kanalen Max den siste perioden.

Tirsdag skrev han under på en kontrakt med Strømsgodset ut 2018-sesongen. Skullerud tar over for Bjørn Petter «BP» Ingebretsen, som trakk seg på grunn av helsemessige årsaker.

- Tor Ole har klare tanker om hvordan han skal gjøre laget bedre på kort og lang sikt, og hans fotballfilosofi og spillestil samsvarer veldig med hvordan vi ønsker at Godset skal fremstå, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmeside.

Tre måneder uten seier

Med åttendeplass på tabellen - og tre kamper igjen - har Strømsgodset fortsatt teoretiske muligheter til å ta medalje. Men da må Skullerud snu en vond trend: Strømsgodset har nemlig ikke vunnet en seriekamp siden 17. juli, da de slo Tromsø 2-0 på Marienlyst.

- Målet vårt nå er først og fremst å slå Sogndal på søndag. Det er det korte fokuset, sier Skullerud.

Møter gamleklubben

Det kan bli vanskelig å ta medalje i serien, men Strømsgodset er fortsatt med i cupen. I NM-semifinalen - som blir Skulleruds første kamp på Marienlyst - møter de Kongsvinger.

- Det blir veldig spesielt å møte dem. Det er faktisk første gang jeg leder et lag mot Kongsvinger noensinne. Det er klubben min, så det blir rart å starte i Strømsgodset med å møte dem, sier Skullerud, som vokste opp på Kongsvinger før han flyttet til Oslo som 16-åring.

- Drøm

Skullerud har vunnet cupgull to ganger tidligere. Først med Vålerenga i 2008, deretter med Molde i 2014.

JAKTER CUPGULL: Tor Ole Skullerud (t.h.) og Tommy Høiland etter at Molde slo Odd i cupfinalen for to år siden. Nå kan han vinne cupgull på nytt - med Strømsgodset. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JAKTER CUPGULL: Tor Ole Skullerud (t.h.) og Tommy Høiland etter at Molde slo Odd i cupfinalen for to år siden. Nå kan han vinne cupgull på nytt - med Strømsgodset. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er en drøm å komme seg til cupfinalen. Det å oppleve et cupgull er en voldsom opplevelse, mimrer Skullerud.

Den siste tida har Skullerud jobbet i Max som fotballekspert. Han forteller om en spennende tid på den andre siden av kameraet.

- Jeg har vært vant til å få en mikrofon opp i trynet for å svare på spørsmål. Men nå ser jeg media fra en annen side. Jeg har merket i større grad hvordan det jobbes bak kameraet. Men det er fotballtrener jeg er, så da Strømsgodset kom på banen, var jeg klar, sier Skullerud.

- Perfekt match

Kommentator-veteran i Max, Kenneth Fredheim, sier følgende om ansettelsen av Skullerud i Godset:

- For meg virker det som en perfekt match.

SLUTTER: Tor Ole Skullerud (i midten) har likt seg i rollen som fotballekspert på Max. Her sammen med kommentator Kenneth Fredheim og reporter Susanne Furøy Wergeland i Aserbajdsjan tidligere denne måneden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLUTTER: Tor Ole Skullerud (i midten) har likt seg i rollen som fotballekspert på Max. Her sammen med kommentator Kenneth Fredheim og reporter Susanne Furøy Wergeland i Aserbajdsjan tidligere denne måneden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hva synes du om at Max mister Skullerud?

- Kjempesynd. Tor Ole har vært en kjemperessurs. Men vi er ikke uforberedt. Han skal være med meg når Norge spiller mot Tsjekkia 11. november. Han kommer også til å være med i Europa League-sendingen på torsdag. Etter det vet jeg ikke hva som skjer, sier Fredheim.

Strømsgodset har igjen Sogndal (b), Rosenborg (h) og Haugesund (b) i serien, i tillegg til Kongsvinger i cupsemi (h) og en eventuell cupfinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!