ROSTOCK, TYSKLAND 20101029.
Mikaela Laurén (bildet) møter Cecilia Brækhus i VM kamp i boksing lørdag. Fredag veide de seg inn og møtte pressen på et handlesenter utenfor Rostock i Tyskland.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
ROSTOCK, TYSKLAND 20101029. Mikaela Laurén (bildet) møter Cecilia Brækhus i VM kamp i boksing lørdag. Fredag veide de seg inn og møtte pressen på et handlesenter utenfor Rostock i Tyskland. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Møter Brækhus mot mammas vilje

Mikaela Lauréns mor er lege og halvt bergenser.

|||
Mikaela Laurén legger ikke skjul på at hun vil gjøre alt for å slå Cecilia Brækhus. Hun vil vinne, men det blir mot mammas ønske.

Legemoren til den svenske VM-utfordreren liker ikke datterens valg av idrett.

- Nei, jeg må vel innrømme at mamma nok hadde sett at jeg holdt på med en sport som var litt mildere enn boksing, men det er ikke så rart, for hun er lege. Men på den annen side er hun veldig engasjert i det jeg holder på med, også boksing, sier Mikaela Laurén til NTB.

Hun er klar til å gå i ringen mot Brækhus, og selv om hun innser at hun er den norske jenta underlegen når det gjelder på erfaring og teknikk, tror hun virkelig på seier.

- For halvannet år siden sparret jeg mot Cecilia. Da merket jeg at jeg var sterkere enn henne, men hun har bedre teknikk, sier VM-utfordreren.

- Taktikken min lørdag må bli å gå på og forsere. Jeg er ingen poengbokser, sier jenta som var tidligere toppsvømmer med 7.-plass fra VM på 200 meter butterfly som sin beste prestasjon i bassenget.

Overrasket - Framgangen min har kommet veldig fort, og nå er jeg ranket som nummer to i verden. Jeg skal ikke legge skjul på at det er overraskende at jeg har fått denne sjansen til en VM-kamp allerede, men jeg mener jeg har gjort meg fortjent til det, sier hun.

Foreløpig har hun ikke fått den store oppmerksomheten hjemme i Sverige, men Stockholm-jenta håper det skal forandre seg etter lørdagens tittelkamp.

- Jeg kommer i alle fall til å fortsette med boksingen uansett hvordan det går mot Brækhus. Jeg har stort forbedringspotensial i bokseringen, og jeg mener jeg har mye å gi, sier hun selvsikkert.

- Håpet mitt er i alle fall at det skal bli mye mer boksing etter dette, og en gang etter nyttår håper jeg å kunne bokse VM-kamper i Sverige, legger hun til.

Lite penger - Det ligger ikke så mye penger for meg i denne kampen. Det er mest sjansen som gjelder, sier høyreiste og slanke Laurén som også forteller at moren hennes er halvt norsk.

- Jo, mamma kommer opprinnelig fra Bergen, og jeg kan fortelle deg at det ikke er helt tilfeldig at jeg er blitt bokser, for det har alltid vært mye drivkraft og styrke blant kvinnene i min familie, sier Laurén.

Nå står hun foran sin største utfordring i boksekarrieren. Selv om hun gikk 17 amatørkamper og vant 14, kan mangelen på rutine bli hennes største handikap i VM-ringen mot Cecilia Brækhus lørdag. Men skulle det skje at hun taper, ja, da kommer en returkamp til å stå høyt oppe på ønskelisten.

(NTB)