Møter Caruana i VM-semifinalen

Magnus Carlsen skal opp mot verdenstoer Fabiano Caruana i semifinalen i VM i fischersjakk på Høvik.

KLARE FOR SLUTTSPILL: Magnus Carlsen og de andre spillerne i VM Fischersjakk møtte pressen i Bærum Rådhus lørdag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
KLARE FOR SLUTTSPILL: Magnus Carlsen og de andre spillerne i VM Fischersjakk møtte pressen i Bærum Rådhus lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den andre semifinalen møtes russeren Jan Nepomnjatsjtsjij og Wesley So fra USA.

Tidenes første offisielle VM i fischersjakk starter søndag og spilles på Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo. Semifinalene spilles over tre dager. Etter en hviledag fortsetter mesterskapet med finale og bronsekamp etter samme oppsett som semifinalene.

I fischersjakk benyttes samme brett og brikker som i standard sjakk, men startposisjonen for offisersbrikkene på første og siste rad er resultatet av en trekning rett før partiet starter.

Et slikt utgangspunkt begrenser mulighetene til å ha en fordel ved å huske åpningstrekk i mange kombinasjoner. Fra første trekk er det kun sjakkferdighetene og sjakkforståelsen som avgjør. Dette gjør at spillerne ikke får lent seg på gjennomanalyserte åpningsteorier, og partiene ender sjelden i ufarlige remiser.

Denne måten å spille sjakk på ble introdusert av legenden Bobby Fischer, som ønsket å utfordre åpningsteori og kjedelige remis-partier.

På de to første dagene av VM skal spillerne møtes i to ordinære partier per dag. På dag tre spilles det fire partier hurtigsjakk og fire partier lynsjakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer