Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud møter Federer

Møter Federer: - Mitt største øyeblikk

Langt høyere rangerte Matteo Berrettini ble slått. Nå blir legendariske Roger Federer neste hinder for Casper Ruud.

SEIER: Nå blir legendariske Roger Federer neste hinder for Casper Ruud. Video: Eurosport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Casper Ruud - Matteo Berrettini 6-4, 7-5, 6-3

Casper Ruud fikk en tøff trekning i andre runde av French Open i den store, italienske Matteo Berrettini. 23-åringen fra Roma er rangert som verdens 31. beste spiller, og den nesten to meter høye spilleren ble sett på som en svært tøff motstander.

I potten lå en kamp mot tidenes beste tennisspiller Roger Federer. Tidligere på dagen hadde nordmannen møtt den 37 år gamle sveitseren, mens han varmet opp og hilset på tennisstjerna.

Nå skal de to møtes på grusen igjen - i en ekte kamp.

- Jeg spilte en nesten feilfri kamp. Jeg følte jeg holdt et meget høyt nivå i dag. Det er mye å glede seg over nå. Jeg har drømt om det og får håpe at Federer også vinner. Det er helt klart mitt største øyeblikk i karrieren. Den kampen har ligget litt i baktankene, forteller Ruud til Eurosport, som gleder seg stort til møtet med sveitseren.

- Ja, herregud. Det er disse kampene man trener for. Jeg skal ikke bare gå rundt å være redd og ha respekt. Jeg har ekstrem respekt for ham, men jeg skal gjøre alt for å vinne. Det er helt fantastisk å få møte ham.

MØTTE FEDERER: Først varmet Casper Ruud opp med Grand Slam-vinner Stan Wawrinka. Så møtte han selveste Roger Federer. Video: Casper Ruud. Vis mer

- Tøft for Federer

- Det skal bli tøft for Federer, sa Ruuds videoanalytiker, Øivind Sørvald, til Eurosport.

På indre bane møtte de også en kry pappa.

- Det var moro. Det var full guffe fra første poeng. Det var utrolig rå serving også. Berrettini gjorde kanskje en eller to slurvefeil, men ellers var det svært godt spilt fra begge. Jeg er utrolig stolt!, sa pappa Christian Ruud til kanalen.

Roger Federer vant sin kamp mot Oscar Otte, og blir det mot en fantastisk kamp for Ruud mot det mange regner som tidenes beste tennisspiller. Federer vant sin kamp 6-4, 6-3, 6-4.

Energisk start

Casper Ruud virket helt uanfektet av et eventuelt møte med nettopp Federer i det innledende settet.

Nordmannen startet med mye energi og vilje og servet også godt innledningsvis. Nordmannen holdt blant annet sitt servegame blankt og fikk to breakballer i Berrettinis andre servegame, uten at han klarte å bryte italieneren.

På stillingen 4-4 havnet Ruud i trøbbel for første gang, men nordmannen reddet seg inn med en god serve og tok ledelsen 5-4.

Dermed måtte italieneren forsvare seg i gamets tiende sett og med noen feil framme ved nettet fikk Ruud en settball. Den tok han gått vare på, slo gode returer og fikk fram en feil hos Berettini og dermed kunne Ruud knytte neven for det første settet.

Bølget fram og tilbake

Også i starten av det andre settet var det italieneren som måtte bruke mest krefter for å holde egen serve. Ruud hadde mulighet til å bryte både til 2-0 og 3-1, men Berettini maktet akkurat å holde unna ved begge anledninger.

Det andre settet bølget fram og tilbake. Berrettini skapte problemer for Ruud i hans tredje servegame, mens Ruud i det påfølgende gamet hadde tre strake sjanser til å bryte Berrettini på 40-0, men italieneren imponerte stort da han holdt unna.

Selv om servegamene til begge ble lengre utover i settet var det nordmannen som hadde mulighetene til å bryte, mens Ruud klarte å holde unna for breakballer på deuce i egen serve, helt til stillingen 3-3 i andre sett.

I kampens lengste servegame, som varte over ti minutter, hadde begge spillerne fordel, men til slutt var det Ruud som holdt unna for sin motstanders første breaksjanser.

Berrettini bommet grovt i kampen om det siste poenget i settet, og til slutt var det Ruud som spilte for settseier. Der var nordmannen nådeløs og tok ledelsen 2-0.

- Det er helt enormt. Han andre skjønner ingenting, og tenker bare «Hvordan er det mulig?», sa Ruuds videoanalytiker, Øivind Sørvald, til Eurosport.

Tredje sett

Det tredje settet startet på verst tenkelig vis for Ruud. Italieneren brøt serven hans, og tok også den påfølgende gamet da han selv hadde serven.

I sitt andre servegame tok Ruud sitt første poeng i tredje sett, og da Berrettini hadde serven igjen maktet den unge nordmannen å slå tilbake. Plutselig sto det 2-2 i det potensielt avgjørende settet.

Ruud fortsatte storspillet og med 5-3 i det tredje settet var 20-åringen svært nærme en drømmekamp mot Federer. Berrettini så nærmest ut som han ga opp, og til slutt kunne Ruud juble for seier og avansement.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!