Møter ikke andre konkurrenter enn seg selv

Ingen av konkurrentene kan måle seg i kapasitet og fart med Neastjerna i V65-3 på Bjerke onsdag. Men hun skaper grå hår, eller blank isse på mange spillere fordi hun ofte galopperer med seieren på gaffelen.

Trener og kusk Noralf P. Brækken tar den lange turen fra Melhus i Trøndelag til Bjerke med Neastjerna. Den galopplystne damen er en typisk vinn eller forsvinn-hest med galoppen som sitt store problem. Hun kan galoppere når som helst, men de dagene hun tramper etter regelverket, spør hun ingen om seieren i V65-3. Hun er rett og slett totalt overlegen sine konkurrenter.

-Neastjerna bør ha en skreddersydd oppgave i V65-3?

-Ja, på papiret har hun en flott oppgave. Formen er fin og motstanden er ikke så hard som den pleier. Hun møter hester hun skal hamle opp med. Sist prøvde vi de siste 150 meterne å slå Hellepål. Det er en god lokal hest på Leangen. Da galopperte hun i kamp om seieren, men berget likevel andreplassen. Gangen før galopperte hun fordi hun var for pigg, rett og slett. Slik kan hun være, forteller Noralf Brækken.

-Neastjerna har misset mange seirer. Hva er grunnen til at hun galopperer så ofte på oppløpet?

-Det har nok en sammenheng med at hun blir litt sliten til slutt og gjerne vil mer. Men enkelte ganger kan hun også feile i stor fart. Hun kan ned mot 1.27 på Bjerke onsdag, og det skal rekke til en plass i toppen. Vi tar den lange turen med klare seiersambisjoner, forteller trener og kusk Noralf P. Brækken til Dagbladet.no.

MERKELIG SKRUE. Neastjerna er ikke grei å bli klok på. Hun kan finne på å galoppere når som helst i løp uten grunn. Et løst nummerskilt har fått mange travsikre hester skremt over i galopp. Men som på dette bildet traver hun som ei god klokke tikker. Foto: HESTEGUIDEN.COM
MERKELIG SKRUE. Neastjerna er ikke grei å bli klok på. Hun kan finne på å galoppere når som helst i løp uten grunn. Et løst nummerskilt har fått mange travsikre hester skremt over i galopp. Men som på dette bildet traver hun som ei god klokke tikker. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
BETENKT. Noralf Brækken vet han har den beste hesten. Men det kan ende resultatløst.