Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møter jenta med et av verdens hardeste skudd

Norge må stoppe rekordskytteren i kveld.

BLANT VERDENS HARDESTE: Linnea Torstenson har skutt i 108 kilometer i timen. Hun må stoppes av de norske jentene i kveld. Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP
BLANT VERDENS HARDESTE: Linnea Torstenson har skutt i 108 kilometer i timen. Hun må stoppes av de norske jentene i kveld. Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Sverige i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Tidligere denne sesongen arrangerte danske TV 2 en skuddkonkurranse med spillerne i eliteserien.

Svenske Linnea Torstenson ble målt til 108 kilometer i timen og vant, foran Anna Sophie Okkels på andreplass og Tonje Nøstvold på tredje.

- Besteskuddet mitt ble vel målt til 105 km/t. Det er veldig gøy å ha noen fighter med Linnea, for jeg tror hun har ett av de hardeste skuddene i verden, sier Nøstvold til Dagbladet om klubbvenninnen.

13 scoringer Torstenson-kanonen er noe Norge må passe seg for i kveld, når EMs mellomspill starter på Lillehammer.

- Jeg vet vi har hatt norske spillere har bikket 100, men det er nok få som skyter særlig mye hardere enn Torstenson på damesida. Kanskje Neagu og Postnova. De fleste nasjoner har en eller to spillere som kan ligge mellom 100 og 110, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Den svenske jenta har alltid hatt en rå skuddarm.

- Jeg har skutt hardt siden jeg var liten. Og jeg må skyte. Jeg er på banen for å skyte, gjør jeg ikke det blir jeg byttet ut, sier hun til Aftonbladet.

Så langt i mesterskapet har Midtjylland-spilleren truffet på 13 av 25 skudd, så noen ganger er det mer hardt enn treffsikkert.

Må gjette mer Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø kjenner Torstenson godt fra Danmark og tidligere landskamper.

- Det er ikke så veldig enkelt, for jeg må være litt i forkant av skuddet - ellers har jeg ingen sjanse. Jeg har merket at skuddet hennes er hardt, så det er godt å få det bekreftet gjennom den målingen, sier Aalvik Grimsbø til Dagbladet.

BARE NESTEN: Tonje Nøstvold ble målt til 105 kilometer i timen, som holdt til tredjeplass skytterkonkurransen. Foto: BJØRN LANGSEM
BARE NESTEN: Tonje Nøstvold ble målt til 105 kilometer i timen, som holdt til tredjeplass skytterkonkurransen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Du må gjette mer når skuddet er så hardt?

- Ja, jeg må ta større sjanser, for å ta det på reaksjon det er vanskelig. Men har vi et godt forsvar foran som presser på armen, så tar vi det.

Nøstvold er ikke så opptatt av at hun tapte skudduellen med lagvenninnen. Hun er mer opptatt av medaljer enn sånne kåringer.

- Det var kanskje greit at hun slo meg, for hun er nesten en dårligere taper enn Camilla (Herrem), sier Nøstvold.

Som gjerne tar en revansje på banen i kveld.

PS! Tidligere i dag ble det klart at Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange må stå over kampen mot svenskene. De er alle rammet av magevirus og isolert fra resten av troppen. Landslagsledelsen håper de kan rekke tirsdagens kamp mot Ukraina.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!