Møter Kina i første OL-kamp

Gruppene er trukket.

(Dagbladet.no) I dag ble OL-gruppene i håndball trukket i Beijing. De norske jentene møter vertsnasjonen i den første kampen, og avslutter mot Romania.

På grunn av seedingen var det allerede før trekningen klart at Norge ikke ville havne i samme gruppe som verdensmester Russland. Marit Breiviks spillere og russerne var begge førsteseedet, og hvis begge lagene vinner gruppene sine - kan de først møtes i en eventuell finale.

Norge skal møte Kina, Angola, Kasakhstan, Frankrike og Romania på veien til sluttspillet.

Bortsett fra Kasakhstan (som Norge aldri har møtt) er dette lag vi kjenner veldig godt fra før.

Den andre gruppa består av Russland, Tyskland, Ungarn, Sør-Korea, Sverige og Brasil. De to gruppene er veldig jevne, og for Norges del hadde det ikke hatt så veldig mye å si om noen av lagene fra de ulike seedingsgruppene hadde vært byttet ut.

FIRE BESTE VIDERE: De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalene. Mye skal gå galt om ikke Gro Hammerseng & Co. kommer seg til sluttspillet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FIRE BESTE VIDERE: De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalene. Mye skal gå galt om ikke Gro Hammerseng & Co. kommer seg til sluttspillet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Møter Kina i første OL-kamp
KJENTE MOTSTANDERE: Bortsett fra Kasakhstan er det kjente fjes Marit Breiviks elever skal møte i OL.