IKKE IMPONERT: Lars Iver Strand synes han har møtt tøffere motstand i sine opptredener for Vålerenga 2 i 2. divisjon enn mot Liverpool i gårsdagens treningskamp.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IKKE IMPONERT: Lars Iver Strand synes han har møtt tøffere motstand i sine opptredener for Vålerenga 2 i 2. divisjon enn mot Liverpool i gårsdagens treningskamp.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Møter nesten mer motstand i 2. divisjon

Lars Iver Strand er ikke imponert over sommersløve Liverpool-stjerner.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lars Iver Strand føler han fikk det lettere mot sommersløve Liverpool-stjerner enn han er vant med  fra rekruttlaget til Vålerenga.

- Du merker jo at de er sterke fysisk og kloke. Men jeg har spilt tre 2. divisjonskamper for Vålerenga 2 i år, og føler nesten at det har vært mer motstand i noen av dem enn mot Liverpool, sier Strand til Dagbladet etter 3-3-oppgjøret på Ullevaal.

Han satte inn 1-0-målet for Vålerenga etter 14 minutter, før Fegor Ogude doblet ledelsen på straffespark fem minutter senere. Da var det mange som kløp seg i armen.

- Det er ikke meninga å virke høy på pæra. Liverpool er sikkert inne i en hard treningsperiode, og de kom mer til sin rett i 2. omgang. Men kjeften gikk mye hos dem, de var mye på etterskudd og vi styrte kampen på en fin måte før pause, sier Strand.

Fire fra Follo
Han hadde ikke spilt et eneste minutt med førstelagsfotball før i går kveld. Martin Andresen valgte å spare flere nøkkelspillere med tanke på det tette kampprogrammet i Tippeligaen og Europa League, og dermed var det et tilnærmet B-lag Vålerenga stilte fra start. I tillegg slapp han til hele fire (!) spillere fra Follo i løpet av kampen, som til daglig spiller 2. divisjon.

Én av dem var Benjamin Dahl Hagen - som løste rollen som venstreback på imponerende vis. Han er imidlertid ikke enig med Lars Iver Strand i påstanden om at Liverpool ikke holdt høyere nivå enn i norsk 2. divisjon i går kveld.

BEKYMRET: Liverpool-keeper Pepe Reina uttrykker bekymring mindre enn to uker før seriestart.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BEKYMRET: Liverpool-keeper Pepe Reina uttrykker bekymring mindre enn to uker før seriestart.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det var helt klart bedre her. Ikke minst var rammen rundt noe helt annet. Det kriblet godt i magen før kampen, for å si det sånn, sier han.

- Er det én spesiell situasjon i kampen du vil huske ekstra godt?

- Ja, det var en gang Liverpool kom på en kontring, Charlie Adam førte ballen framover og jeg brøt med en klokkerein takling på ball. Det var morsomt. Men jeg er Liverpool-supporter, så jeg håper de hever seg når Premier League begynner (mot Sunderland om 12 dager, journ.anm.).

- Vi er alle bekymret
Det gjør de ganske sikkert, men manager Kenny Dalglish ble neppe beroliget av det han så før pause i går. Da sank han ned på benken med en tydelig oppgitt mine, mens han ristet på hodet og suttet litt på tommelen.

Stillingen til pause var 2-1 til vertene, og anført av Daniel Agger hevet de røde seg noe de siste 45 minuttene. Dansken så ut til å bli matchvinner for Liverpool med to dødballscoringer på tampen, men på overtid dro Mohammed Fellah seg fri fra Jamie Carragher og banket inn 3-3 fra 20 meter.

Tre av Liverpool-spillerne - Dirk Kuyt, Daniel Agger og Pepe Reina - stoppet opp i pressesonen etter kampen. Sistnevnte har ingen god følelse etter to tap og én uavgjort på de siste tre treningskampene.

LEKKER SOM EN SIL: Dirk Kuyt mener Liverpools største problem for tida er at de slipper inn alt for mange mål, og at de må forsvare seg bedre høyere i banen. Her i duell med Vålerengas Adnan Haidar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LEKKER SOM EN SIL: Dirk Kuyt mener Liverpools største problem for tida er at de slipper inn alt for mange mål, og at de må forsvare seg bedre høyere i banen. Her i duell med Vålerengas Adnan Haidar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi er alle bekymret, sa Liverpool-keeperen.

Det er ikke Dirk Kuyt.

- Vi trener veldig hardt for tiden. Problemet er at vi slipper inn for mange mål. Vi må forsvare oss bedre høyere opp i banen, og gjør vi det vil vi være klare til Sunderland-kampen om snaue to uker, sier han.

- Vi føler med dem
Om Liverpool var under pari ute på banen, viste de klasse utenfor ved å legge ned roser foran Klanen til minne om terrorofrene fra Regjeringsbygget og Utøya.

Kenny Dalglish og Liverpool har selv blitt rammet av tragedier, som da 96 Liverpool-supportere ble klemt ihjel under en FA-cupsemifinale på Hillsborough i 1989.

- Alle lider etter det som skjedde for snart to uker siden. Man føler med dem, og vi forstår litt av det de går gjennom nå. At vi kommer hit kan kanskje gi noen av dem litt lys i enden av tunnelen.

- I denne sørgeperioden kan vi gi et lite bidrag og vise vår respekt. Vi la ned roser bak det ene målet, og vi er blant de heldige. For jeg er sikker på at det er millioner av mennesker rundt i verden som ville ønsket å gjøre det samme, sier Dalglish.