Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kommentar: Edvartsen-saken

Møter NFF til mekling 12. mars

Mandagen etter eliteseriestarten søndag 11. mars skal om mulig NFF og Svein-Erik Edvartsen komme til en minnelig avtale. Enighet i meklingen er lite trolig.

OSLO TINGRETT 12. MARS: Datoen er satt for meglingsmøtet mellom Norges Fotballforbund og Svein Erik Edvartsen. Om det ikke fører fram møtes partene i en rettstvist NFF ønsker å unngå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
OSLO TINGRETT 12. MARS: Datoen er satt for meglingsmøtet mellom Norges Fotballforbund og Svein Erik Edvartsen. Om det ikke fører fram møtes partene i en rettstvist NFF ønsker å unngå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMMENTAR: MARBELLA (Dagbladet): Konflikten mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen er tre uker unna sin begynnelse i det norske rettssystemet.

At fjorårets mest omtalte sak i Fotball-Norge avgjøres uten omkamp i tingretten er vanskelig å se.

For NFF er det så vidt jeg forstår utenkelig å ta Svein-Erik Edvartsen inn i varmen og gi den avskjedigede seksjonslederen ny lisens til å dømme. For Svein-Erik Edvartsen vil en framtid som dommer være et av hovedpunktene han bringer med seg til meklingsmøtet i Oslo tingrett mandag 12. mars.

Kort fortalt betyr det at Edvartsen på ingen måte er ferdig med den delen av tvisten (dommersaken) NFF ifølge mine kilder mener de betalte seg ut av med forliket i mai 2017, det som handlet om full økonomisk kompensasjon for 2017 og delvis kompensasjon for 2018.

Det lover ikke bra for meklingen.

Alt tyder på rettssak.

At Norges Fotballforbund ikke har gjort opp for seg økonomisk er det ingen tvil om. Det har de ifølge avtalen, det er derfor de mener dommertvisten er lite å diskutere, det er avskjeden fra jobben som seksjonsleder for (den tidligere) avdelingen for samfunnsansvar meklingen (og den eventuelt kommende saken) skal handle om. Men i avtaleteksten som ble skrevet da Edvartsen-problem 1 ble løst med penger i fjor vår står det også at NFF forpliktet seg til å skape en arena for Edvartsen i 2018.

Det har de ifølge Edvartsen/Elden ikke gjort.

NFFs kort i meklingen vil trolig være å betale seg ut av problemet Edvartsen enda en gang, og denne gangen en gang for alle. Det betyr at de kommer til Oslo tingrett med en sum penger, alt for å slippe en belastende oppvask en rettssak vil påføre Norges største særforbund.

For Svein-Erik Edvartsen handler det om mer. Selv om ingen rettsinstans i verden kan idømme ham retten til å dømme igjen vil en restart av dommerkarrieren, på bakgrunn av forlikssetningen NFF ifølge den utstøtte og avskjedigede ikke skal ha lagt to pinner i kors for å oppfylle, trolig være trumfkortet/pressmiddelet.

Meklingen 12. mars gir partene ti minutter hver til å presentere sin sak uten å prosedere den. Etter det går de hver til sitt. Resten er opp til dommeren. Som etter å ha vurdert presentasjonene mest sannsynlig vil begynne å legge press på den parten han mener har den dårligste saken.

For om mulig å komme til en løsning.

Det kan ta hele dagen og gå langt ut over normal arbeidstid om viljen til å løse konflikten er der.

Er frontene steile, som alt tyder på i denne saken, er det bare å finne en dato for rettssak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!