Møter norsk presse

Thor Hushovd har hviledag, men seks aviser får fem minutter hver.

Den første drøye uka av Tour de France har vært actionfylt og spennende, og i dag får rytterne mulighet til å slappe av før klatringen så smått starter i morgen.

Thor Hushovd benytter hviledagen til å snakke litt med pressen. Fra ca. kl. 15.00 til 15.30 skal Hushovd intervjues av Agderposten, Grimstad Adressetidende, Fædrelandsvennen, Aftenposten, Dagbladet og VG.

Må fortsette treningen

Likevel kommer Hushovd & co. neppe til å bruke resten av dagen til å se på TV og proppe i seg godteri. Lance Armstrong la for eksempel ut på en to timer lang treningstur i morges.

- Det er utrolig viktig å trene hardt, for kroppen er vant til å slite seg ut hver dag. Jeg kan ikke ta en hel dag fri fra sykkelen. Det ville vært en katastrofe, sier Lance ifølge Evening Standard.

Etter dagens hvile legger rytterne ut på en tre dager lang løype gjennom Massif Central - et fjell- og landbrukspreget landskap som vil gi rytterne en forsmak på de mer brutale klatringene som følger lenger sør i Pyreneene og over Alpene.

- Nå starter Touren på ordentlig, sier Armstrong ifølge AP.

Også OL-håp

Hushovd smadret som kjent konkurrentene på gårsdagens etappe i Tour de France, og det lover også godt for OL, tror landslagssjef Svein Gaute Hølestøl.

- Oppløpet i Aten heller litt oppover fram til det gjenstår 200-300 meter. Derfra og inn bikker det litt nedover. OL-spurten blir tung og uten så mye hastighet. Det passer Thor perfekt, sier Hølestøl til NTB.

Fortsatt er det over en måned til landeveisrittet i OL, men Hølestøl slår likevel fast at Thor Hushovd etter all sannsynlighet blir Norges kort i en eventuell spurt. Drømmen er at Kurt Asle Arvesen - som selv har bevist at han er blant verdens beste sprintere - trekker opp spurten for Hushovd i OL.

- Vi må diskutere taktikken når det nærmer seg, og det avhenger også av dagsformen til hver og en, men Thor er den som vanligvis har størst sjanser i en spurt. Hjelpen Thor får av lagkamerat Julian Dean i Tour de France, viser at det absolutt er en måte å gjøre ting på i OL også, mener landslagssjefen, som selv deltok i forrige OL i Sydney.

Norge stiller med fire ryttere på mennenes fellesstart i OL. De to øvrige er Mads Kaggestad og Morten Hegreberg.

(Dagbladet.no og NTB)

TOUR-HELTEN: Thor Hushovd vant gårsdagens 8. etappe, og får nå også støtte før mennenes fellesstart i OL.
SLAPPER AV: Hviledag i Tour de France, men Lance Armstrong hviler lite som her. Mesteren mener kroppen trenger trening.