Møter OL-mesterne

Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund imponerer i sanden.

Fredag slo Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund ut et argentinsk par som er ranket som nummer fire.

Og videre i verdensserierunden som holdes i Kroatia denne uken, skal den norske duoen ikke akkurat møte «smågutter»: Lørdag står de olympiske mesterne fra Aten i fjor på motsatt nettvegg - brasilianerne Ricardo Santos og Emanuel Rego.

Kjemperud og Skarlund er et forholdsvis ferskt sammensatt sandvolleypar, men samarbeidet er det neppe mye å utsette på. Fredagens seier over argentinske Conde og Salema er en knallsterk prestasjon.

Tidligere på dagen møtte de for øvrig sine landsmenn, Iver Horrem og Bård Inge Pettersen, vant 2-1 - og er dermed de eneste norske innslagene som er spilleberettiget for lørdagens kamper. I samme runde som det rene Norges-oppgjøret, røk nemlig Vegard Høidalen og Kjell Arne Gøranson for tyske Polte/Koreng.

Skulle Kjemperud og Skarlund tape for den brasilianske superduoen lørdag, ender nordmennene som nummer sju - og kan hente ut en premiegevinst på 60 000 kroner.

I kvinneklassen endte Ingrid Tørlen og Nila Håkedal som nummer 13, etter å ha tapt fredagens sandduell mot Rebekka Kadjik og Merel Mooren fra Nederland. Allerede torsdag kveld var Kristine Wiig og Kathrine Maaseide ferdig i denne runden av verdensserien. Etter tap for et fransk par, endte de som nummer 25.

(ANB)

TØFF KAMP: Jørre Kjemperud (bildet) og Tarjei Skarlund møter de brasilianske OL-vinnerne i morgen. Foto: SCANPIX
TØFF KAMP: Jørre Kjemperud (bildet) og Tarjei Skarlund møter de brasilianske OL-vinnerne i morgen. Foto: SCANPIX Vis mer