Firenasjonersturnering ishockey

Møter Russland i Norge: - Vi holder doping utenfor

Russland deltar i firenasjonersturnering i ishockey på Hamar.

LANDSLAGSTRENER: Petter Thoresen (bakerst) legger dopingsaken til side før møtet med Russland i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANDSLAGSTRENER: Petter Thoresen (bakerst) legger dopingsaken til side før møtet med Russland i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norges ishockeylag møter Russland i kveld i siste firenasjonersturnering før OL-uttaket blir gjort.

Den siste tiden har det blitt avdekket flere dopingsaker i den russiske idretten.

Nå er det også bekreftet at de russiske ishockeylandslagene heller ikke er rene og blir derfor utestengt fra OL i Pyeongchang. I forbindelse med denne saken ble det også avdekket seks spillere, henholdsvis kvinner, som ikke får delta i noe som helst OL under nøytralt flagg etter avdekkingen fra Sotsji-OL i 2014.

Landslagstrener Petter Thoresen er på plass på Hamar sammen med landslagsgutta og har begynt forberedelsene til turneringa. De nylige avsløringene er ikke noe som påvirker dagens kamp.

- Vi tenker ikke så mye på det. Selvfølgelig har vi registrert snakket, men vi er godt fornøyd med å få Russland hit. Det er en veldig god nasjon og veldig lærerikt for oss å spille mot dem.

- Vi fokuserer på arbeidsoppgaver, også holder vi doping utenfor, sier Thoresen.

NHL

I forkant av OL, har ikke NHLs mektige eiere kommet til enighet om å slippe spillere til Pyeongchang. Det er ikke satt noe spillepause under OL, og derfor får ikkje spillerne tillatelse til å delta. For Norge betyr det at Mats Zuccarello Aasen og Andreas Martinsen ikke vil bli med.

Russland lå an til å være storfavoritter siden NHL-spillere nektes å stille, men nå er de utestengt.

- Vil Norge ha større sjanser nå som Russland er utestengt og NHL-spillerne ikke stiller?

- Nei. Vi er ikke store favoritter. Altså, vi skal bite fra oss, vi, men det blir vanskelig. Vi er en liten hockeynasjon og derfor stiller vi like langt, uavhengig om NHL-spillerne er der, eller ikke.

- Vi har mål om kvartfinale, likt som i VM, og vi skal kjempe hardt for det. Det gjelder å prestere, sier Thoresen.

- Hvor mye blir laget svekket uten Zuccarello og Martinsen?

- Det er klart det blir svekket, det er to veldig gode spillere. Likevel har vi spilt kamper uten Zucca før, og det handler bare om at vi må gjøre jobben selv, sier han.

Meca Hockey Games

Landslaget er på plass i Hamar for å spille firenasjonersturnering, kallet Meca Hockey Games, en oppkjøringsturnering fram mot OL i Pyeongchang. I kveld møter Norge Russland, og skal også ut i dyst mot Frankrike og Slovakia i løpet av helgen.

Det ble diskutert om Russland burde nektes deltakelse i Norge. Dette spørsmålet brakte TV 2 videre til generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide.

Han ga dette svaret:

- Vi har ikke vurdert det, for selv om dette er en oppkjøringskamp til OL, er det internasjonal pause i kalenderen til Det internasjonale ishockeyforbundet. Frankrike er med, og de skal ikke til OL, så dette er en egen turnering. For oss er det en del av oppkjøringen til OL, svarte Eide.

Petter Thoresen gleder seg til kamp og det absolutte målet for turneringen er å ta andreplass.

- Russland er vanskelige, de kommer til å vinne. Frankrike har vi pleid å spille jevnt mot før. Slovakia er gode defensivt, godt organisert og derfor vanskelig å score mot. Vi må prøve å ta skalpen deres, sier Thoresen.

- Ut fra samlingene i høst, hvem mener du vil bli sentrale nøkkelspillere i årets OL?

- Olimb-brødrene er viktige i den offensive biten og Patrick Thoresen, Jonas Holøs og selvfølgelig målvaktene kommer til å bli viktige. De må være så gode de kan og være forberedt på at det blir mye defensivt arbeid, avslutter Thoresen.

Det var usikkert om spillerne i den russiske ligaen KHL fikk klarsignal til å delta i OL etter at IOC valgte å nekte Russland deltakelse. Tirsdag ga Patrick Thoresen beskjeden om at han ville bli å se i OL neste år.

- I en av de siste kampene før landslagspausen fikk vi beskjed om at det ikke blir noen boikott. Putin hadde selv gitt klarsignal for OL-deltakelse, sa Thoresen til TV 2.

  • Norge–Russland kl. 20.

Landslagstroppen

Målvakter: Lars Haugen, Färjestad (SWE), Henrik Haukeland, Timrå (SWE) Henrik Holm, Stavanger

Backer: Christian Bull, Storhamar, Stefan Espeland, Ilves (FIN), Jonas Holøs, Fribourg (SUI), Johannes Johannesen, Stavanger, Christian Kåsastul, Vita Hästen (SWE), Erlend Lesund, Mora (SWE), Daniel Sørvik, Litvinov (CZE), Henrik Ødegaard, Frisk Asker

Løpere: Anders Bastiansen, Frisk Asker, Robin Dahlstrøm, Storhamar, Kristian Forsberg, Stavanger, Ludvig Hoff, Uni North Dakota (USA), Tommy Kristiansen, Sparta Sarpsborg, Ken André Olimb, Linköping (SWE), Mathis Olimb, Linköping (SWE), Mats Rosseli Olsen, Frölunda (SWE), Thomas Valkvæ Olsen, Södertälje (SWE), Aleksander Reichenberg, Sparta Praha (CZE), Niklas Roest, Sparta Sarpsborg, Martin Røymark, Modo (SWE), Eirik Salsten, Stavanger, Patrick Thoresen, Storhamar, Mathias Trettenes, Krefeld (GER)

Forfall: Alexander Bonsaksen, Iserlohn og Mattias Nørstebø, Frölunda. Ny inn er Christian Bull, Storhamar.

Kilde: Norges Ishockeyforbund

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer