Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Møter Shawcross for første gang etter beinbruddet

- Gleder meg over at Ramsey er tilbake, sier fotballekspert.

UTVIST: Aaron Ramsey ligger nede med store smerter mens resten av spillerne på banen fortviler. Stokes Ryan Shawcross får det røde kortet av dommer Peter Walton. Bildet er fra Britannia Stadium 27. februar i fjor. Foto: AP Photo/Jon Super
UTVIST: Aaron Ramsey ligger nede med store smerter mens resten av spillerne på banen fortviler. Stokes Ryan Shawcross får det røde kortet av dommer Peter Walton. Bildet er fra Britannia Stadium 27. februar i fjor. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

• Premier League: Følg alle helgens kamper direkte i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): Arsenals Aaron Ramsey opplevde alle fotballspilleres mareritt da han i februar i fjor ble kvestet av Stokes Ryan Shawcross.

Resultatet var dobbelt beinbrudd og ni måneder på sidelinja.

Shawcross fikk et soleklart rødt kort. Og Stoke-stopperen forlot gressmatta i tårer.

Møtes for første gang Søndag er Ramsey tilbake på Britannia Stadium, over 14 måneder etter det stygge beinbruddet. Og dette blir hans første møte med Shawcross siden taklingen som ødela fjoråret.

Runar Kvernen er leder i den norske supporterklubben til Stoke. Han er spent før møtet mellom Ramsey og Shawcross.

- Ramsey har uttalt at dette bare motiverer ham foran helgens kamp. Det er helt klart en tragisk historie for et ungt talent, og jeg tror deres møte blir et poeng i kampen, sier Kvernen til Dagbladet.

Han ser ikke bort fra at det blir pipekonsert fra Arsenals supportere.

- Begge spillerne er profesjonelle, og jeg tror ingen av lagene vil gjøre et nummer ut av taklingen fra i fjor. At det blir reaksjoner fra tribunen er jeg nesten sikker på, sier han.

Tror begge er «gentlemen» Kenneth Fredheim er Arsenal-supporter og kommentator på Canal+. Han gleder seg først og fremst over at Ramsey er tilbake på banen.

TÅRER: Ryan Shawcross viste følelser på vei inn i garderoben etter den stygge taklingen. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis
TÅRER: Ryan Shawcross viste følelser på vei inn i garderoben etter den stygge taklingen. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis Vis mer

- Jeg er glad for å se at Ramsey er tilbake på beina, og at han scoret mot United i forrige serierunde viser at han er på rett vei, sier Fredheim til Dagbladet.

Han mener det blir et spesielt gjensyn for Arsenal-talentet.

- Det ligger helt klart massevis av følelser her. Stoke har blitt et slags hatobjekt for Arsene Wenger med sin robuste spillestil. Det som skjedde i fjor betrakter jeg som et uhell, og jeg tror alle vil være gentlemen på søndag, sier Fredheim.

Forsøkte å få kontakt Ramsey har fått fem kamper for The Gunners etter at han ble friskmeldt. To av disse i Premier League - og forrige helg gjorde han seg bemerket ved å score kampens eneste mål i 1-0-seieren mot Manchester United.

Nå venter nok en utfordring for 20-åringen - som har hatt et iskaldt forhold til Shawcross.

- Jeg har forsøkt å snakke med han, og jeg har lagt igjen beskjeder på mobilen hans. Jeg har ikke fått noe svar. Det er opp til Aaron nå, sa Shawcross til The Times i fjor.

Stopperen har vært fast for Stoke i år - og starter etter all sannsynlighet mot Arsenal.

Aaron Ramsey er også ventet i startoppstillingen etter at Fabregas skadet seg rett før oppgjøret mot United forrige helg.

TILBAKE: Aaron Ramsey skyter i kampen mot United. Foto: AP Photo/ Sang Tan.
TILBAKE: Aaron Ramsey skyter i kampen mot United. Foto: AP Photo/ Sang Tan. Vis mer

Shawcross forventer ingen god mottakelse av Arsenal-publikumet. Stoke møtte Arsenal 23. februar i år, men det var uten Ramsey på laget.

- Jeg ble buet på og folk skrek etter meg, sier Shawcrass, ifølge The Guardian.

- Jeg er sikker på at jeg får mer av det samme denne gangen, men jeg vil være i stand til å håndtere det. Våre fans og spillere elsker å møte Arsenal, sier Shawcross.

Se video av taklingen her (ekstern lenke).

SMILER IGJEN: Arsenals Aaron Ramsey feirer med Gael Clichy etter seieren mot Manchester United. Foto: EPA/KERIM OKTEN
SMILER IGJEN: Arsenals Aaron Ramsey feirer med Gael Clichy etter seieren mot Manchester United. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media