Møter Solér i retten - igjen

Stig Johansen tar skattesaken til lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bodø/Glimts Stig Johansen risikerer å tape opptil 200.000 kroner når han 7.mars møter Erik Solér til omkamp i retten. Mens resten av Glimt-laget er på treningsleir på La Manga, er Johansen i Borgarting Lagmannsrett.

Stig Johansen har gått rettens vei for å få agent Erik Solér til å dekke en restskatt på 840.000 kroner etter fotballspillerens opphold i den svenske klubben Helsingborg i perioden 1998-2000.

For å få spesialskatt på 25 prosent bosatte Johansen og familien seg i Danmark i stedet for Sverige da overgangen ble klar.

Men før han skrev under kontrakten med Helsingborg, forlangte Johansen en garanti mot høyere beskatning enn 25 prosent. Denne fikk han, i form av en privat skriftlig avtale med Solér, som forpliktet seg til å dekke eventuell svensk inntektsskatt ut over de 25 prosentene.

Senere fikk Johansen et skattekrav fra danske myndigheter på over 700.000 danske kroner. Dette mente spilleren at Solér var forpliktet til å dekke. Solér argumenterer imidlertid for at hans avtale med Johansen kun gjaldt svensk inntektsskatt – og ikke dansk.

Kilde: Avisa Nordland

Johansen mener Solér må dekke en restskatt på 840.000 kroner fra tida hvor Johansen spilte i svenske Helsingborg (se fakta).

- Det er en risiko med alt her i livet. Hvis jeg taper, kan det totalt dreie seg om mellom 100.000 og 200.000 kroner i egne og motpartens saksomkostninger, sier Stig Johansen til Avisa Nordland.

– 50 prosent av alle saker blir omgjort når de kommer til lagmannsretten. Sist ble dommen bygd på bare én dommers oppfatning. Nå er det tre dyktige lagdommere som skal vurdere saken.

NY RUNDE: Stig Johansen tar skattesaken mot Erik Solér til lagmannsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer