Møter Tiger på Hawaii

-  Nå har det toppet seg på fornøydlista, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. I dag får han beskjed om at Tiger Woods venter på Hawaii i januar.

ORLANDO (Dagbladet): Som offisielt og overkvalifisert medlem av PGA Touren 2006 stiller Henrik Bjørnstad (26) på skolebenken i dag. Etter gårsdagens massive utladning, der han kjempet for hvert eneste ett av de 72 slagene han rundet Panther Lake på, blir det den mest kjærkomne undervisningen gutten noen gang har fått. For USA-touren er ikke som Europa-touren - til og med innholdet i regelboka er annerledes.

Klar for Tiger

Mens stjernene selvfølgelig er de største i verden.

-  Dette er helt sykt - jeg har problemer med å beskrive det, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

-  Det jeg har gjort i løpet av denne uka er noe jeg har drømt om i hele mitt liv. For det er ikke få ganger jeg har stått på treningsfeltet og drømt meg til USA og PGA Touren.

-  Og nå er jeg der.

PGA Touren 2006 åpner med Mercedes Championship på Hawaii 5-8. januar. Den turneringa er bare for de spillerne som vant på årets tour. Men uka etter stiller Henrik Bjørnstad til start med Tiger Woods, 16 år gamle Michelle Wie som har fått invitasjon til turneringa og resten av verdenseliten i Sony Open på de samme stillehavsøyene.

Det er den beskjeden han vil få på PGA-skolen i dag.

 LYKKELIG: Bare minutter siden Henrik Bjørnstad kvalifiserte seg for det aller gjeveste selskapet i golf-verdenen. Og selvsagt skulle han forklare bragden etterpå - noe han knapt klarte. Til høyre gliser sportssjefen i Golf-forbundet, Jan Erik Aalbu. Foto: Arnt .E. Folvik
LYKKELIG: Bare minutter siden Henrik Bjørnstad kvalifiserte seg for det aller gjeveste selskapet i golf-verdenen. Og selvsagt skulle han forklare bragden etterpå - noe han knapt klarte. Til høyre gliser sportssjefen i Golf-forbundet, Jan Erik Aalbu. Foto: Arnt .E. Folvik Vis mer

-  Det høres sansynlig ut at det blir den første turneringa, sier Henrik Bjørnstad. -  Og det gjør jo ikke noe det. Men her og nå har jeg problemer med å forholde meg til at jeg faktisk har kvalifisert meg til den absolutt største og beste golftouren i verden.

-  Jeg har mer enn nok med å være vanvittig glad.

Et vanvittig press

Det presset jeg så og skrev om i gårsdagens avis må tidobles for å kunne beskrive finalerunden på PGA-skolen. Når koner og kjærester gjemmer seg bak trær og busker med foldede hender i 18 hull og seks timer handler det rett og slett om mer enn livet.

Og når de respektives lykkeligste - de som klarte det til slutt - runder av uka med å grine uhemmet så snørr og tårer renner, skjønner man brått hvilken enorm prestasjon Henrik Bjørnstad har gjort.

Og at han hadde trøbbel med å forholde seg til det.

For Henrik Bjørnstad kom ikke bare skliende til de seks siste rundene her i Orlando - han startet helt på bånn. Etter en tilværelse som rankingløs og golflei snekker var det den eneste eneste muligheten han hadde. Og han var ikke alene - det var over 1100 andre håpefulle som også ville være der Henrik Bjørnstad er nå.

1070 av dem må prøve igjen til neste år om de orker.

-  Og det gjør det enda bedre, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. -  Jeg har gått hele veien, jeg har ikke fått noe gratis. Og nå skal jeg snart hjem til jul og etter det skal jeg tilbake hit til Florida.

-  For å forberede meg skikkelig til sesongstarten i januar.

Akkurat som planlagt

I kraftig vind var 72 slag en runde de fleste mente ville holde for Henrik Bjørnstad i går. Og det var akkurat det han gikk på.

-  En runde på par var utgangspunktet mitt, sier han.

-  Også jeg mente at det ville holde. Og sjøl om jeg mått slite for hvert eneste slag - alt blir så utrolig mye vanskeligere i sterk vind - er jeg utrolig fornøyd med spillet. Under de forholdene vi hadde tror jeg ikke det var mange spillere som bare hadde en bogey på scorekortet.

Hvilket betyr at han hadde en birdie også. Og den kom når den skulle komme - på det siste slaget.

-  Deilig, sier Henrik.

-  En meget tilfredstillende følelse å kunne avslutte denne lange reisen med en birdie. Og nå skal jeg kose meg litt - jeg har vært en veldig flink gutt veldig lenge nå.

-  Jeg har jo bare vært seriøs og ikke gjort noe dumt på mange måneder.