Norge - Panama kl. 19.00

Møtes av glissent Ullevaal igjen: - Trist

Lars Lagerbäck (69) viser muskler med landslaget, men har ennå ikke vunnet publikum.

SISTE KAMP FØR SOMMEREN: Lars Lagerbäck og Norge møter Panama i kveld. Her fra et solfylt Ullevaal stadion denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SISTE KAMP FØR SOMMEREN: Lars Lagerbäck og Norge møter Panama i kveld. Her fra et solfylt Ullevaal stadion denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge – Panama, kl. 19.00 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballandslaget vinner kamper igjen, overskriftene i media er positive, men Lars Lagerbäck klarer ennå ikke å vinne Ullevaal-publikummet.

Til kveldens privatlandskamp mot Panama er det solgt 8500 billetter. På fem tidligere hjemmekamper under svensken har det bare én gang vært over 12 000 tilskuere. Det skjedde mot Tsjekkia 10. juni i fjor.

Bunnpunktet kom mot Australia i forrige hjemmekamp. Da var det offisielle publikumstallet 5871. Kommer det 8500 personer i kveld, vil snittet på seks hjemmekamper være 9555 tilskuere.

TOMME FELTER: Slik så det ut på Ullevaal stadion da Norge møtte Australia i mars. Antall tilskuere: 5871. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TOMME FELTER: Slik så det ut på Ullevaal stadion da Norge møtte Australia i mars. Antall tilskuere: 5871. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Om antall solgte billetter til Panama-kampen sier Lagerbäck:

- Det sier noe om vår popularitet. Får du ikke resultater, synes ikke fansen det er like gøy å se på. Det er litt trist at det ikke kommer mer enn mellom 8500 og 10 000 tilskuere.

Tallene

Ullevaal stadion har en kapasitet på 27 200 tilskuere. Her er tallene for de fem tidligere hjemmekampene under Lagerbäck:

  • 23.3. 2018: Norge - Australia, 5871
  • 8.10. 2017: Norge - Nord-Irland, 10 244
  • 1.9.2017: Norge - Aserbajdsjan, 8599
  • 13.6. 2017: Norge - Sverige, 11 940
  • 10.6. 2017: Norge - Tsjekkia, 12 179

- Vi vil alltid spille for fulle tribuner og ha støtte. Fullt hus og støtte er en positiv faktor, sier Lagerbäck.

Til lagets - og publikums forsvar - må det sies at det ikke er blitt spilt en «viktig kamp» på de siste 15 månedene. Da Lagerbäck overtok i februar i fjor, var lagets eneste reelle mulighet for å komme til Russland-VM å slå Nord-Irland i mars. Det endte med 0-2-tap.

Et knust VM-håp, og mange treningskamper, er ikke noe som vanligvis pirrer publikum. Derfor synes nyskapningen Nations League - som starter i september - å være publikumsvennlig.

I høst spiller Norge tre hjemmekamper og tre bortekamper mot Kypros, Bulgaria og Slovenia. Vinneren av gruppa får spille playoff mot andre gruppevinnere om EM-billett i 2020.

Samtidig skal det spilles ordinær EM-kvalifisering i 2019. Fordelen med dette er at treningskampene forsvinner. Nå kommer alle kamper til å telle, noe som skaper egen nerve.

Tre måneder

Dessverre for de landslagsfrelste må vi vente hele tre måneder før det braker løs. 6. september er Kypros motstander på Ullevaal. Det blir den første testen på om Norge klarer å vinne Ullevaal-publikummet tilbake.

Til sammenlikning var det en fantastisk stemning da Norge møtte Island i Reykjavík i helga. Rundt 9000 tilskuere på Laugardalsvöllur skapte en herlig ramme rundt treningskampen. Alle bidro - ikke bare en liten, fanatisk gjeng.

Men så skal Island også til VM. Der er naturligvis en faktor til entusiasmen og oppmøtet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer