Møtes av sinne

Liverpool håpet på fire titler forrige sesong, men gikk glipp av de to viktigste. Nå vil Jürgen Klopp at «sinte spillere» skal ta det ut mot Erling Braut Haaland og co. i dag. Papiravisene koker av Haaland-stoff lørdag.

STJERNEDUO: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland har utviklet et godt forhold på og utenfor banen. Foto: NTB
STJERNEDUO: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland har utviklet et godt forhold på og utenfor banen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Liverpool - Manchester City, Community Shield, klokka 18.00

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland er i overskriftene før kampen mellom Liverpool og Manchester City i Community Shield klokka 18.00.

Manchester City er favoritter på oddsen til Norsk Tipping. Men på en pressekonferanse her i England forteller Liverpool-manager Jürgen Klopp at han nylig samlet spillerne.

LIVERPOOL-BOSS: Jürgen Klopp. Foto: NTB
LIVERPOOL-BOSS: Jürgen Klopp. Foto: NTB Vis mer

- Vi hadde et stort møte der jeg fortalte guttene hva jeg forventer av dem denne sesongen. Å være sint er viktig for å slåss mot verden utenfor. Jeg vil bruke samholdet vi har, stemningen i laget og erfaringene vi har gjort oss til det bedre, erklærer Klopp.

Liverpool vant FA-cupen og ligacupen forrige sesong, men ikke Premier League og Champions League. Alle snakket om kvadrupel som gikk i vasken.

- Vi ønsker å skape motstandsdyktighet og kampånd, sier Liverpool-bossen.

Han ønsker at denne følelsen skal ligge til grunn når laget møter City på King Power Stadium i Leicester.

THE SUN: Avisa fokuserer på Pep Guardiolas uttalelser om at Haaland er morsom og bidrar med gode vibrasjoner i garderoben.
THE SUN: Avisa fokuserer på Pep Guardiolas uttalelser om at Haaland er morsom og bidrar med gode vibrasjoner i garderoben. Vis mer

Samtidig er det Haaland som stjeler de fleste overskriftene i papiravisene i England i dag.

«Ha ha Haaland», lyder overskriften i storavisa The Sun. Tittelen er basert på Dagbladets spørsmål og svaret manager Pep Guardiola ga på en pressekonferanse i Manchester i går.

- Førsteinntrykket av ham er at han er en morsom kar. Han har kommet bra inn i laget, sier Guardiola og peker på viktigheten av å bidra med gode vibrasjoner i garderoben.

The Sun skriver at selv om Haaland bidrar med latter, vil det bli alt annet enn moro for forsvarsspillerne denne sesongen.

DAILY MIRROR: Avisa fokuserer på at det er alt eller ingenting for Haaland. Han ønsker å skyte Manchester City til sesongens første tittel.
DAILY MIRROR: Avisa fokuserer på at det er alt eller ingenting for Haaland. Han ønsker å skyte Manchester City til sesongens første tittel. Vis mer

«Haal or nothing», melder Daily Mirror - med et ordspill på Haaland. Avisa hevder at det norske vidunderbarnet ikke kan vente med å slippe seg løs mot Liverpool.

- Hvis vi skaper masse sjanser, har han de mest utrolige egenskapene til å score mål, sier Guardiola.

- Han er klar til å spille. Og førsteinntrykket er bra. Han er en morsom kar. Han har kommet bra inn i laget og det er viktig.

DAILY STAR: Avisa skriver at nordmannen har sørget for strålende bidrag på og utenfor treningsfeltet i Manchester City.
DAILY STAR: Avisa skriver at nordmannen har sørget for strålende bidrag på og utenfor treningsfeltet i Manchester City. Vis mer

Daily Star melder:

«Erl Great.»

Også dette er et ordspill på navnet til Haaland og viser til at han har kommet strålende inn i City-gruppa.

- Pep Guardiola advarer Liverpool mot at spiss-sensasjonen Erling Haaland ikke kan vente med å slippe seg løs mot dem, skriver avisa og fortsetter:

- Haaland vil gjøre sin første tellende debut i Community Shield etter overgangen fra Borussia Dortmund til 51 millioner pund (600 millioner kroner). Han har ikke kastet bort tida i nye omgivelser og er desperat etter å terrorisere forsvarsspillere.

Lokalavisa Manchester Evening News fokuserer på at Haaland er frisk til å spille kampen. Han har slitt med småplager, men dette er ikke verre enn at han kan bevege seg fint.

THE DAILY TELEGRAPH: Jamie Carragher er spent på dynamikken Darwin Nunez og Erling Braut Haaland kan bringe til bordet i Liverpool og Manchester City.
THE DAILY TELEGRAPH: Jamie Carragher er spent på dynamikken Darwin Nunez og Erling Braut Haaland kan bringe til bordet i Liverpool og Manchester City. Vis mer

I sin faste spalte i The Daily Telegraph skriver fotballekspert Jamie Carragher at han ikke tror noen andre enn Liverpool eller Manchester City vil vinne igjen.

Men han er spent på dynamikken i de to lagene med kjøpene av Darwin Nunez fra Benfica og Haaland.

- Haaland og Nunez kan score mange mål. Men de erstatter andre typer angripere som har vært i klubbene. Den enkle analysen er at å få inn en avslutter vil gjøre et velfungerende lag enda bedre. Men historien viser at dette er en farlig antakelse, sier Carragher og viser til spillere som Jimmy Greaves, Gary Lineker og Alan Shearer.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag. Video: Jack Grealish via Instagram. Vis mer

De tre vant aldri serien for lagene de skulle forsterke - henholdsvis Tottenham, Everton og Newcastle.

Motivasjonen for å vinne Premier League og Champions League var en sterk drivkraft da Haaland valgte City.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer