Viking møter Haugesund i Eliteserien på lørdag

Møtes før cupfinalen: - Jeg savner de oppgjørene her

Lørdag tar Viking turen til Haugesund for et spennende Rogalands-derby. Noen uker seinere møtes de to igjen på Ullevål, da spilles det om cupgull.

KLAR FOR KAMP: Zlatko Tripic er klar for kamp mot Haugesund på lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Zlatko Tripic er klar for kamp mot Haugesund på lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Haugesund - Viking, lørdag kl. 18:00

Den første sesongen i Eliteserien etter nedrykket kunne nesten ikke ha gått bedre for Viking. Status på sesongen så langt er én femteplass i Eliteserien, og én cupfinale i begynnelsen av desember.

Stavanger-laget har motbevist alle spådommer om en rask retur ned til Obos-ligaen. Alle forventninger er overgått, og Viking er et av Norges mest suksessfulle lag denne sesongen.

Rogalands-derby

Lørdag møter de Haugesund til Rogalands-derby.

STORSEIER: Viking var nådeløse da de tok i mot Ranheim på Viking Stadion. Video: Fotball Media. Vis mer

Kaptein Zlatko Tripic gleder seg til kampen mot rivalen på lørdag. Tripic har vært en åpenbaring for Viking denne sesongen, og blir av mange vurdert som én av Eliteseriens beste spillere i år. Så langt står han med fem mål og seks assist for rogalendingene. Tripic sier selv at han er storfornøyd med laget og sin egen sesong i år.

– Jeg tror dette er min beste sesong fotballmessig. Jeg trives veldig godt, og har fått en sentral rolle i laget. Nå har vi en cupfinale i vente, og har mulighet til å passere Rosenborg på tabellen. Det har vært en veldig bra sesong, forteller Tripic til Dagbladet.

Kapteinen gleder seg veldig til helgens kamp mot Haugesund, som de også skal møte i cupfinalen den 8. desember. Tripic er spent før møte, og mener det blir en god test før kampen på Ullevål.

– Jeg ser veldig fram til den kampen. Vi skal opp dit og vinne. Det kommer til å bli en tøff kamp – men vi har vært gode på gress i år, så jeg tror vi har gode sjanser, sier Tripic.

Ambisjoner om utlandet

Etter den gode sesongen til Tripic, har mange klubber fått øynene opp for kantspilleren. Den tidligere Molde og Start-spilleren kom til Viking før 2018 sesongen, etter noen år som utenlandsproff. Tripic sier at det vil friste med et nytt utenlandseventyr hvis det rette tilbudet skulle dukke opp.

– Ja, jeg har ambisjoner om å komme meg ut igjen. Hvis det dukker opp et tilbud som alle parter er fornøyd med, så kan det bli noe av. Akkurat nå trives jeg veldig godt i Viking, sier Tripic.

Før lørdagens møte er det spesielt én spiller Tripic gleder seg ekstra til å møte. Han forteller at han har sansen for motstanderens kaptein.

– Jeg har veldig sansen for Christian Grindheim. Han er en leder, og én veldig god spiller. Han må vi passe oss for.

– Dere to er jo kjente for å melde en del på banen, kommer det til å bli litt høy temperatur dere kapteiner imellom?

– Det vet jeg ikke, men det skal være litt sånn i disse kampene, forteller Tripic.

Savner oppgjørene

I likhet med Tripic, gleder Haugesund-kaptein Christian Grindheim seg til kampen på lørdag. Grindheim var tilbake i moderklubben før 2018-sesongen, etter å ha spilt utenlands og i Vålerenga i mange år. Han sier han er glad for at Viking er tilbake på det øverste nivået.

– Jeg savner de oppgjørene her. Det var litt synd når de var nede, fordi det er morsomt å spille de kampene her, forteller Grindheim til Dagbladet.

Når han hører skryten fra sin kollega Tripic, er han sjenerøs med komplementene tilbake.

- Zlatko har hatt en fantastisk sesong. Han har hatt nivået lenge, og han har vært veldig god for Viking i år, sier Grindheim.

KLAR FOR DERBY: Christian Grindheim setter pris på oppgjørene mot Viking. Foto: Jan Kåre Næss / NTB / Scanpix.
KLAR FOR DERBY: Christian Grindheim setter pris på oppgjørene mot Viking. Foto: Jan Kåre Næss / NTB / Scanpix. Vis mer

Generalprøve

Denne kampen blir et slags forspill før de to Rogalands-lagene skal møtes på Ullevål om en drøy måned og kjempe om edelt metall i cupfinalen. Tripic er spent før cup-møte med naborivalen, i én kamp hvor mye mer står på spill.

– Det blir helt fantastisk. Det er et derby i tillegg, så jeg gleder meg veldig. Å vinne hadde vært en drøm, forteller Tripic.

Grindheim er fornøyd med at han får spille én cupfinale på sine seinere dager i fotballkarierren. Han innrømmer at det er litt ekstra kult at det er Viking som står på motsatt banehalvdel.

– Det hadde vært kult uavhengig av hvem vi hadde møtt. At det er Viking er bare prikken over i-en, forteller Grindheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer