I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen er i trøbbel etter en bytur i København i påsken. Nå står Rosenborg-framtida på spill. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen er i trøbbel etter en bytur i København i påsken. Nå står Rosenborg-framtida på spill. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

Møtes om Billes framtid i ettermiddag

Dansken venter på RBK-dommen.

(Dagbladet): I helga ble det kjent at Rosenborg-spiss Nicki Bille Nilelsen hadde blitt arrestert i København natt til fredag, etter en fuktig bytur som ifølge danske Ekstra Bladet skal ha endt med en vill avslutning.

RBK-spissen beskyldes blant annet for å bite en politibetjent.

Nicki Bille Nielsen ringte selvsportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, søndag ettermiddag for å fortelle om det som skjedde i Danmark.

Informasjon - Han fortalte sin versjon. Og at det muligens ble en mediesak av det i dag. Versjonen som står i media og hans versjon er forskjellig, sa Hoftun til Dagbladet i går.

- Det som er viktig for oss er å skaffe mest mulig informasjon om hva som har skjedd. Vi har ikke dømt Nicki i denne saken. Jeg har hørt hans versjon og fått med meg det som står i media. Nå må vi få tak i de rette menneskene i København for å få klarhet i denne saken, sa han videre.

Hoftun og Rosenborg-troppen fløy fra Bodø - hvor laget spilte 2-2 mot Glimt i går - til Trondheim i formiddag.

PASSER PÅ: Rosenborgs spillerkoordinator og pressetalsmann Harald Pedersen er en av dem som følger opp Bille Nielsen etter hendelsen i København. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PASSER PÅ: Rosenborgs spillerkoordinator og pressetalsmann Harald Pedersen er en av dem som følger opp Bille Nielsen etter hendelsen i København. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Spillerkoordinator og pressekontakt i Trondheims-klubben, Harald Pedersen, forteller at det blir et møte når alle er tilbake på Lerkendal.

- Laget sitter på flyet fra Bodø til Trondheim. De er vel tilbake på Lerkendal nærmere klokka ett. Da skal det sportslige støtteapparatet ha et møte hvor vi kartlegger og diskuterer videre framdrift i saken, sier Pedersen til Dagbladet i 11-tida tirsdag.

Venter Nicki Bille Nielsen er selv i Trondheim og avventer klubbens behandling av saken. Dansken er i løpende kontakt med folk i Rosenborg.

Noen av lagets førstelagsspillere skal spille for andrelaget i 2. divisjon i kveld, men Nielsen får ikke være med der heller - etter at han ble nødt til å stå over kampen mot Glimt.

Det blir isteden egentrening på 26-åringen i dag.

I september i fjor ble dansken arrestert på byen i Trondheim. Ifølge politiets logg skal han ha revet ned ett glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk da han forlot et utested.

Det endte med at Nielsen fikk et forelegg på 10 000 kroner av politiet, og en skriftlig advarsel av Rosenborg.

- Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det liknende ting igjen, kan det være game over, sa Hoftun etter episoden.