Magnus Carlsen og Fabiano Caruana møtes i Grenke Chess

Møtes til VM-kamp i november. Allerede lørdag får vi en forsmak

Sjakkverdenen får en forsmak på VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana allerede lørdag. De to møtes i første runde i Grenke Chess i Karlsruhe.

FORSMAK: Allerede lørdag får vi en forsmak på VM-oppgjøret mellom Fabiano Caruana og Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FORSMAK: Allerede lørdag får vi en forsmak på VM-oppgjøret mellom Fabiano Caruana og Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Caruana ble klar som Carlsens VM-motstander etter å ha vunnet kandidatturneringen i Berlin tirsdag. Torsdag ble det klart at de to møtes allerede i første runde i turneringen Grenke Chess Classic i tyske Karlsruhe.

Det er ikke noe nytt at de to møtes i åpningsrunden i en lukket turnering. Det skjedde både i St. Louis, London og Wijk aan Zee, og møtet i Karlsruhe blir det fjerde på rad der de to barker sammen i første runde.

Sjansen for at nettopp det skal skje, er 0,01 prosent ifølge Matt & Patt.

- Et merkelig utslag av tilfeldigheter. Det skjer av og til, sier turneringsleder og arrangør Hans Olav Lahlum til nettstedet.

Turneringen i Tyskland er den første i det som blir et hektisk program før VM for Carlsen. Ni dager etter avslutningen i Grenke Chess er det duket for Sjamkir Chess i Aserbajdsjan. Deretter står Norway Chess for tur 27. mai, før han reiser til Sveits for å delta i Biel Chess fra 21. juli.

Etter at det er over i Sveits, er det mer uvisst hvordan programmet til Magnus Carlsen blir seende ut fram til VM i London. VM-kampen mellom Carlsen og Caruana i London starter 9. november og varer til 28. november. Kampen spilles best av 12 kamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer