Moteslepp av Kjuser'ns kleskolleksjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Jeg håper å få til det samme som Bjørn, sier Lasse Kjus. I går reiste han til München for å gjøre klar Kjus-standen på ISPO-messen. Der presenteres den aller første Kjus-kolleksjonen i morgen. Mandag kommer Dæhlie på besøk.

På flyet ned til München satt Kjus og leste om Dæhlies eventyrlige økonomiske suksess med selskapet Bona Ratio Sport. Samtidig satt Bjørn Dæhlie på Lillehammer hotell og snakket om samme sak.

  • Ifølge Dagens Næringsliv innbringer salget av selskapet Bona Ratio til sveitsisk-baserte Odlo 12 millioner kroner i lomma til langrennskongen.
  • Dessuten kommer provisjoner, som i løpet av noen år gjør Dæhlies finansielle muskler langt kraftigere enn dem han trenger for å bli olympisk mester på ei femmil.

Og Norges alpinkonge drømmer om å kopiere langrennskongens suksess. Dagbladet møtte Kjus før han gikk til middag i går kveld.

- Jeg er imponert over Bjørn. Han er en energiklump, som klarer å ha mange baller i lufta, sier Kjus.

Mens Bjørn sjøl snart ikke vet om han oppfatts som forretningsmann eller skiløper.

- Det bekymrer meg. Jeg har lyst til å tone ned fokus på forretningene, sier han.

På sin egen pressekonferanse om forretningene.

Snekrer og sjekker

For Lasse Kjus var det i går likegyldig om Bjørn er skikonge eller kleskonge. Den doble verdensmesteren fra Vail håper satsingen på egen vintersportskolleksjon skal gjøre også ham økonomisk uavhengig - og vel så det.

- Det er det vi håper på, sier han.

Søndag braker det løs. Da åpnes standen med de til nå topphemmelige Kjus-klærne på den gedigne ISPO-messen.

- Før det skal jeg hjelpe til med oppbyggingen av standen, sier Lasse.

- Snekre paller og slikt?

- He-he. Kanskje det, ja.

Dessuten har han kvalitetsikrende oppgaver.

- Jeg skal gå gjennom kolleksjonen, som nettopp har kommet fra produsenten i Kina. Jeg må sjekke om den er uten feil og slik jeg vil ha den, sier han.

Så langt har Lasse kommet.

Brev fra Clinton

På pressekonferansen i går roste oppkjøpte Bjørn sportsundertøysfabrikanten som har kjøpt ham. Så viste han fram et personlig brev fra Bill Clinton. Presidenten i USA takket for treningsdressen Bjørn hadde gitt ham, og beklaget at han ikke hadde tid til å møte Bjørn for å utveksle treningstips under turen til Norge i fjor høst.

«Det ville jeg virkelig satt pris på.»

Skrev Clinton. Alle fikk kopier.

langt har Bjørn Dæhlie kommet.

Men Dæhlie påstår å ha beina på jorda - sjøl om kontoen forventes å sprenge sekssifrede millionbeløp i løpet av noen år. Mandag setter han seg på flyet. Med samme reisemål som Kjus.

KAOTISK: I går kom Lasse kjus til München for å forberede sleppet av egen kleskolleksjon.