Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motgangen fortsetter for City

Ny svak hjemmekamp.

• Manchester City-Wigan 0-0

(Dagbladet.no): Om Manchester City ennå ikke har kommet over den smått historiske seieren på Old Trafford for tre uker siden vites ikke, men Sven Göran Erikssons menn har definitivt ikke levert varene i de to påfølgende ligakampene.

Eriksson innrømmer også at ikke alt er som det skal være på Eastlands om dagen.

- Hvis vi ikke angriper med nok tempo, blir det vanskelig å score mål. Jeg er bekymret over at vi ikke klarer å bryte ned motstanderne og score mål på hjemmebane. Vi trenger en seier snart, konkluderer City-sjefen overfor BBC.

I kveld ble det en sjansefattig batalje mot antatt svakere Wigan, og flere av tilskuerne på City of Manchester Stadium valgte å markere sin misnøye ved å sette kurs mot utgangene i god tid før dommer Steve Bennetts konkluderende fløytestøt.

Dermed fikk eventuelle blå Champions League-drømmer, som garantert ikke var der da sesongen begynte, seg et nytt skudd for baugen. Laget er nå fem poeng bak Everton som foreløpig er best posisjonert i kampen om den lukrative fjerdeplassen.

Også Aston Villa, Liverpool og Blackburn står i mellom City og fotball-Europas gjeveste selskap.

En «ferdigscoret» hver

MÅLLØST: Wilson Palacios (t.v.) og Michael Johnson duellerte hardt, men det forble målløst mellom Manchester City og Wigan. Foto: AFP/Scanpix
MÅLLØST: Wilson Palacios (t.v.) og Michael Johnson duellerte hardt, men det forble målløst mellom Manchester City og Wigan. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Både City og et «Panzer-løst» Wigan lag skulle få hver sin «ferdigscorede» mulighet.

Først ute var City-spiss Benjani: Etter drøyt 70 minutter ble makker Darius Vassell fint frispilt ute på venstresiden av innbytter Felipe Caicedo. Vassell gjorde som han skulle i henhold til fotballens forslitte lærebok og la ballen flatt 45 grader ut i feltet til Benjani som umarkert ventet på fem meter.

Nyervervelsen fra Portsmouth, som scoret i debuten mot Manchester United, så imidlertid mer ut som en stresset midtstopper i scoringsposisjon enn den måljegeren han burde ha fremstått som.

Avslutningsforsøket var uten følsomhet, og ballen dro langt til side for mål.

10 minutter senere kunne Wigan og Wilson Palacios avgjøre etter at Emile Heskey hadde lagt ned grovarbeidet på høyresiden. City-midtbanen jobbet litt halvhjertet hjemover, og Heskey kunne frispille Palacio midt foran mål.

Da vartet Joe Hart opp med en sterk reaksjonsredning, men ga en retur. Den gikk tilbake i retning Palacio, men Wigan-spilleren ble tvunget til å avslutte på et slags saksespark som gikk over.

Dermed endte det målløst i et regntungt Manchester; et resultat nedrykkstruede Wigan sannsynligvis er mest fornøyd med.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media