ARRESTERT: Motherwells Steve Jennings ble arrestert av Merseyside-politiet i kjølvannet av en etterforskning om mistenkelig betting-aktivitet etter at 27-åringen ble utvist i en seriekamp mot Hearts desember. Her fra en Europa League-kamp mot Odense.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lars Poulsen/Polfoto
ARRESTERT: Motherwells Steve Jennings ble arrestert av Merseyside-politiet i kjølvannet av en etterforskning om mistenkelig betting-aktivitet etter at 27-åringen ble utvist i en seriekamp mot Hearts desember. Her fra en Europa League-kamp mot Odense.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lars Poulsen/PolfotoVis mer

Motherwell-spiller arrestert i britisk gamblingskandale

Steve Jennings mistenkes for å ha fått rødt kort med vilje.

(Dagbladet): Motherwell-spilleren Steve Jennings (27) ble torsdag arrestert av politiet, som en del av en etterforskning av et uvanlig spillmønster under en seriekamp i skotsk Premier League i 14. desember i fjor.

27-åringen med en fortid i Tranmere ble pågrepet i sitt eget hjem av Merseyside-politiet, melder BBC News.

Alarmen gikk hos flere britiske bookmakere etter at Jennings ble utvist snaue 10 minutter før slutt i Motherwells 1-2-tap mot Hearts.

Han hadde allerede gult da lagkompis Alan Gow gikk i bakken innenfor gjestenes 16-meterfelt. Da dommeren valgte å vinke spillet videre løp Jennings etter for å protestere, samtidig som han tok tak i kamplederen.

- Når skal du slutte å snyte oss? skal han sagt, ifølge nyhetsbyrået PA.

Belønningen var et direkte rødt kort.

Uvanlig aktivitet Foreningen for britiske bookmakere satte i gang en etterforskning av saken, etter at flere kunder underveis i kampen satte betydelige summer på at det ville komme en utvisning - en etterforskning som senere ble senere en politisak.

Spillaktiviteten ble betegnet som «uvanlig» - og særlig i Liverpool-området.

Jennings er selv fra Liverpool, og ifølge Daily Mail var det nettopp herfra mange av de friskeste spillene kom. Blant annet skal en person ha opprettet en ny konto like før kampstart, og plassert 500 pund på at en av spillerne ville få marsjordre, til 10 i odds.

- Jeg vil gjøre det helt klart at jeg ikke er innblandet i noen bettingsvindel. Jeg ønsker å renvaske navnet mitt så fort som mulig, sa Jennings til Scottish Sun da saken ble kjent.

- Enkelttilfelle Det skotske fotballforbundet er informert om arrestasjonen av det britiske lotteritilsynet, og bekrefter opplysningene i en pressemelding.

- Selv om etterforskningen involverer flere andre personer også utenfor Skottland, er det viktig å understreke at de innsamlede bevisene gjennom denne lange og grundige etterforskningen viser at dette bare gjelder én enkelt skotsk kamp, sier generalsekretæren i det skotske FA, Stewart Regan, i pressemeldingen.

- Motherwell FC er klar over situasjonen, og vil komme med en uttalelse etter hvert. FA kommer ikke til å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, tillegger Regan.