Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motiveres av idrettens største stjerner

Ådne Søndrål (30) bruker mennesker som Michael Johnson, Marion Jones og Bjørn Dæhlie som motivasjon i jakten på sitt andre strake skøytegull på 1500 meter i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er små marginer som skiller i toppidretten, men disse har vært gode til å vinne jevnt og trutt. Det er motiverende også for meg, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Hallingen har ikke tapt på 1500 meter på snart to år, og må finne seg i å være storfavoritt i Utah Olympic Oval på OL-finalen 19. februar. Den imponerende seieren i Innsbruck lørdag - bare én måned og én dag etter meniskoperasjonen i venstre kne - er bare med på å styrke gullstempelet.

Større enn Koss

Trener Tom Erik Oxholm (42) er opptatt av at favorittstempel ikke må bli noe stressmoment.

- De største stjernene har alltid størst press. Når det gjelder, bestemmer de seg for å være der, og de svikter nesten aldri. Det er derfor de er størst, sier Oxholm til Dagbladet.

Hvis Søndrål forsvarer OL-gullet fra 1998, mener Oxholm at det vil være en større prestasjon enn at Johann Olav Koss tok to OL-gull på 1500 meter i 1992 og 1994.

- Skøytesporten er blitt mye mer spesialisert de siste fem åra, og spissing til de enkelte distansene gjør at det er mye vanskeligere å vinne to OL på rad nå, sier Oxholm.

To detaljer

De tre nevnte stjernene er i så måte gode forbilder:

Michael Johnson (34) er verdensrekordholder på 200 og 400 meter, vant 58 strake seirer på 400 meter fra 1990 til 1997, har ni VM-titler - og er femdobbelt olympisk mester.

Marion Jones har vunnet fem VM-gull og tre OL-gull og vant 54 100-metere på rad.

Bjørn Dæhlie er tidenes mestvinnende vinteridrettsutøver i OL-sammenheng med sine åtte gull, og trenger neppe noen videre presentasjon.

I går satte landslaget kurs for verdenscup i Den Haag, før to uker i OL-byen Salt Lake City og Calgary. Her skal Søndrål terpe på to detaljer: Toppfart og akselerasjon.

Hele Norges coronakart