Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motiveres av lønnskrangel

Lillestrøm spiller bedre og bedre jo mer de krangler om lønnskutt. Toppscorer Frode Kippe tror spillerne blir ekstra tent i frykt for å miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm avsluttet før ferien i bunnstrid med årsverste og 5- 0-tap borte for Odd. Etter ferien har det blitt tre strake seirer, 2- 0 hjemme mot Lyn, 2- 0 borte mot Bodø/Glimt og tremålsseieren i går som var en deilig revansje fra 4- 0-tapet i Molde i vår.

Med sju scoringer (bare tre færre enn de 12 første kampene til sammen), null baklengs og ni poeng lukter det nå medaljestrid for gultrøyene.

Samtidig har LSK-ledelsen og spillerne kranglet til dels steintøft om lønnskutt. Til nå har det endt med to forhandlingsbrudd.

110 prosent

I andre klubber (jamfør Moldes lønnskrangel i vår) får gjerne slike kriser konsekvenser på banen også. Men ikke i Lillestrøm.

- Det kan virke som om vi har fått ekstra tenning fordi vi vet at det er arbeidsplassene som står på spill. Da står vi enda sterkere sammen enn tidligere og gir 110 prosent for å oppnå målsettingen om å kjempe i toppen av tabellen, sier Frode Kippe til Dagbladet.

Sundgot på jakt

Trener Arne Erlandsen tror Kippe er inne på noe.

- Strålende om de takler det på den måten, sier han.

Men Erlandsen er slett ikke sikker på om det varer slik.

- Noen av spillerne har godt betalt, men det er ikke gunstig at dårligere betalte spillere tenker over situasjonen, og lurer på om de klarer å betale huslånet i neste måned, sier han.

Midtstopper Kippe er neppe blant de dårligst betalte. Så gjør han seg også til de grader fortjent til det han får. I går satte han inn 1- 0 med hodet etter 40 minutter. Det var hans femte seriemål (har i tillegg tre i cupen).

Han er Tippeligaens suverene toppscorer blant forsvarsspillerne og er like suveren i Lillestrøm. Skadde Magnus Powell har tre mål i serien. Ellers har bare Arild Sundgot med to mål de to siste kampene, scoret mer enn ett seriemål for LSK.

- Har Frode scoret mer enn meg når sesongen er over, får jeg nesten spandere en fest på ham, sier Sundgot.

Topp holdninger

Sundgot tror for øvrig ikke han yter mer fordi klubbøkonomien er i fare.

- Jeg gir like mye uansett. Tror ingen blir bedre av å få kniven på strupen, sier han.

Lagkaptein Torgeir Bjarmann scoret 2- 0 i går. Det var veteranens første scoring for sesongen. - Jeg tror ikke det er mange klubber som er mer proffe enn oss når det gjelder holdninger. Vi er veldig lojale og sutrer aldri i media, sier han.

- Kan det bli medalje?

- Ja, målsettingen vår er å vise over tid at vi hører hjemme høyere oppe på tabellen.

JOBBER FOR PENGA: I går gjorde LSK-gutta seg godt fortjent til lønna de kanskje ikke får lenger - om klubbledelsen gjennomfører planene om lønnskutt. Fra venstre ser vi: Torgeir Bjarmann med sønnen Jesper, innbytter og debutant Andreas Thorud, David Vidarsson, Espen Søgård, Indridi Sigurdsson, Stian Berget, Tom Kristoffersen, Pål Strand og Kasey Wehrman.